Oglas
· · Komentari: 0
posno i ukusno

Nežni francuski dezert: Makaronsi sa puterom od kikirikija (VIDEO)

Ovaj poznati francuski dezert miljenik je među sladokuscima

1656078351_fkkskfkk.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Tasty
Oglas

Dobra stvar kod ovog dezerta jeste da su mogućnosti što se tiče ukusa bezbrojne! Možete improvizovati koliko želite, jer makaronse možete napraviti bukvalno od bilo čega! Mi smo danas izabrali recept sa puterom od kikirikija. 

Pročitajte još: Hleb od bundeve sa punjenjem od javorovog sirupa i krem sira: Budite pravi inovator u kuhinji (VIDEO)

Sastojci:

  • 1 šolja tečnosti od leblebija 240 ml,
  • 1 šolja šećera u prahu 120 g 
  • 1 ½ šolje bademovog obroka 145 g 
  • 1 kašika tamnog kakao praha
  • ½ šolje šećera
  • ½ šolje kremastog putera od kikirikija 120 g

Priprema:

Sipajte 1 šolju 240 ml tečnosti od leblebija u šerpu i smanjite na ⅓ šolje (80 ml) na laganoj vatri.
Ostavite u frižideru preko noći. Zagrejte rernu na 120°C. U činiju dodajte šećer u prahu, brašno od badema i tamni kakao prah i umutite da se sjedini. Dodajte ohlađenu tečnost od leblebija u drugu posudu i tucite dok ne počnu da se formiraju meki vrhovi. U umućenu smesu dodajte krem od šećera i umutite dok ne postanu mekani vrhovi.
Prosejte šećer u prahu, brašno od badema i tamni kakao prah u umućenu smesu i nežno preklopite sastojke.
Prebacite testo u kesu i stavite direktno na lim za pečenje obložen pergamentnim papirom. Ostavite tacnu na sobnoj temperaturi 2 sata dok se površina ne zalepi za vrhove prstiju. Pecite 30 minuta. Pustite makaronse da se ohlade 15 minuta. Stavite puter od kikirikija na makaronse.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas