Oglas
· · Komentari: 0

SAVRŠEN POSNI KOLAČ SA JAGODAMA, UKUSAN I KREMAST: Brzo se pravi a još lakše jede

Ovaj sočni kolač pravi se brzo i lako, a pritom je posan.

1712657160_shutterstock_791771920.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Potrebno je

150 g posnog keksa
1l sojinog mleka
5 kašika šećera
3 pudinga od vanile
125 g margarina
200 ml biljne slatke pavlake 
50 g šećera u prahu
700-800 g jagoda 
malo sojinog mleka za umakanje keksa
biljni šlag za dekoraciju

Priprema:
Razmutite puding sa šećerom i malo sojinog mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, zakuvajte razmućeni puding. Ulupajte omekšali margarin sa šećerom u prahu. Margarinu dodajte ohlađen puding. Ulupajte biljnu slatku pavlaku pa i nju dodajte kremu i sve umutite.
Na dno posude 30 x 20 cm poslažite red posnog keksa namočenog u sojino mleko. Preko stavite malo više od pola krema, pa naseckajte jagode, opet malo više od pola mere. Preko opet stavite ostatak fila, polako kašikom pomalo vadite i rasporedite preko jagoda, pa polako kašikom razvucite. 

Trpeza 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas