Oglas
· · Komentari: 0

Spremite letnju krompir čorbu: Ukusno i jeftino

Krompir čorbu voli cela porodica

1688651844_shutterstock_603387065.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Krompir čorba je skoro svake nedelje na porodičnoj trpezi u Srbiji! Ova jednostavna čorbica, jedno od omiljenih jela "na kašiku", lako se sprema i sastojci su jeftini. Ako vam se ne jede standardna krompir čorba, predlažemo vam recept za letnju krompir čorbu - malo je laganija, i sadrži puno zdravog povrća! Evo kako se pravi letnja krompir čorba!

Sastojci:

  • 4 krompira srednje veličine, oljuštena i iseckana na kockice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, mleveno
  • 4 šolje supe od povrtne kocke
  • 1 paprika srednje veličine, iseckana na kockice
  • 1 šargarepa srednje veličine, narezana na kockice
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun ili vlasac za ukras 

Recept:

U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i mleveni beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan i mirisan. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu i mešajte nekoliko minuta, ostavite da malo porumene.

Sipajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Smanjite vatru na nisku i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša. Tek tada dodajte šargarepu i papriku, ovo su dve zdrave vrste povrća i ne treba da se kuvaju dugo kao krompir, da ne bi izgubile vitamine. Krčkajte još 5-7 minuta dok povrće ne bude kuvano, ali i dalje malo hrskavo. Umešajte sušeni timijan, začinite solju i biberom po ukusu.

Skinite lonac sa vatre i pustite da se supa malo ohladi pre serviranja, po želji ukrasite svežim peršunom ili vlascem.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas