Oglas
· · Komentari: 0

Starinski RECEPT za RATARSKU pitu: Ukus će vas oduševiti (FOTO)

Umesite pitu po receptu starih domaćica

1667739649_Foto-Printscreen-YouTube-Uradi-Sama--Ideje-za-kreativce.jpg
Foto: Printscreen/YouTube - Uradi Sama- Ideje za kreativce
Oglas

Idealno rešenje za doručak ili večeru koji će oduševiti celu porodicu. Znaćete da je testo dobro umešano kad celu jufku presečeš na pola, a ona bude šupljikava

Sastojci:

600 g mekog brašna tip “400”

25 g svežeg kvasca
2,5 dl vode
1 kašičica šećera
2 jajeta
1 jaje za premazivanje

50 ml ulja
1 kašičica soli
350 g mladog sira
60 g masti
60 g putera
susam

Pročitajte još: Mnogo je recepata za KROFNE, ali OVAJ MORATE PROBATI: najlepše posne krofne (RECEPT) 

Pripreme:

U dublju posudu sipati mlaku vodu, razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna , te ostaviti na toplom da nadođe. Uvanglicu sipati polovinu brašna, dodati so, jaja, ulje i nadošao kvasac, zatim promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.

Umešeno testo ostaviti da nadođe. Potom testo premesiti i podeliti na 9. jufki i ostaviti ih da miruju oko 20 min. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Uzeti jednu jufku i rastanjiti je oklagijom. Staviti je u tepsiju pa premazati rastopljenom smesom od mast ii putera.

Preko staviti sira i preklopiti drugom korom.

Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material. Poslednju koru premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Gotovu pitu iseći na trouglove pa je ostaviti da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni, oko 45 min.

Foto: Printscreen/YouTube - Uradi Sama- Ideje za kreativce

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas