Oglas
· · Komentari: 0

UKUS GRČKE: Napravite sami domaći GIROS koji će vas podsetiti na omiljeno letovanje(RECEPT/VIDEO)

Budite sami svoj giros-majstor

1677159214_tortilja-Ig-tecakuva.png
Photo: Instagram printscreen/ tecakuva
Oglas

Materijal za tortilje ili giros pite

-500g brašna
-200ml kisele vode
- 100ml jogurta
-1 kesica praska za pecivo
-60ml ulja
-1 kašičica soli

Materijal za giros

- 500g mesa od svinjskog vrata
- 2 kašike meda za meso
- 500g pomfrita smrznutog
- glavica crnog luka
- 100ml crvenog vina
- začini za meso po ukusu

Priprema tortilje:
U vanglicu sipate 250g brašna, dodate prašak za pecivo i so, pa sve promešate. Dodate jogurt, vodu i 50ml ulja i sve sjedinite kašikom, a onda dodate ostatak brašna. Umesite testo u jednu loptu, pa podelite na 6 loptica.
Razvijate i pečete na prethodno ugrejanom tiganju, sa svake strane po 1-2 minuta, dok se ne pojave mehurići.

Meso narežite što sitnije komade, prelijte medom i vinom, posolite i pržite na tiganju bez ulja po minut, dva sa obe strane, pomfrit spremite kako inače spremate.
Tortilju savijte u fišek, naređati povrće, preko pomfrit, meso i preliti kečapom po želji.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas