· · Number of comments: 0
рецепт

ВОЋНА ТОРТА која се не пече: Готова за десет минута (РЕЦЕПТ)

Воћна торта у варијанти какву сте до сада имали ретку прилику да пробате.

1646905483_cake-g3a8ee90bd_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Потпуно је веганска и посна - без млека и јаја, а сјајно је што не садржи ни брашно и не пече се. Тајни трик је у агар агар праху који воћне сокове и сирупе савршено згусне.

Главна звезда ове торте су две изузетно сласне воћке - брескве и вишње. Комбинација слатко киселкастог представља савршен спој, а шећер вам није довољан. Подлога торта се прави од млевеног кекса уз додатак какао праха. Прочитајте цео рецепт и направите нешто освежавајуће и слатко за своје најдраже!

Прочитајте још: ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Чорбица од броколија здрава и јако укусна (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Састојци:

  • 1 тегла компота од брескве
  • 180 г кекса
  • 60 г кокосовог уља
  • 2 кађика какао праха
  • 14 г агар агар праха
  • 200 грама вишања
  • 300 мл сока од вишања

Припрема:

Убаците у блендер кекс и миксајте док не добијете пескасту структуру. Помешајте кекс са каком , па додајте коксово уље. Добро измешајте, па смесу формирајте у бисквит у калупу од 19 цм. Смесу добро и равномерно распоредите.

Процедите компот од брескви, па брескве исеците на тање кришке и поређајте по првом слоју торте од кекса. Течност из компота ставите да се загреје на средњој ватри, па додајте 7г агар агар праха. Кувајте уз стално мешање док се не згусне, па прелијте преко брескви на торти. Смрзнуте вишње оперите у води, па оставите да с емало процеде и посуше, па их поређајте као нови слој на торти.

Прочитајте још: ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМА СА МАЛОКРВНОШЋУ: Помоћи ће вам да поправите крвну слику (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Сок од вишања сипајте у шерпу, па када с езагреје додајте преосталих 7 грама агар агар ораха, мешајте док с екува све док се не згусне. Прелијте сок од вишања преко последњег слоја торте.

Затим прекријте торту фолијом, Преко можете ставити фолију са мехурићима ккоа би торта била декорисана. Оставите да одстоји у фрижидеру око 30, 40 минута и послужите.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.