Oglas
· · Komentari: 0
kuvanje

ČETIRI SAVETA profesionalnih kuvara: Da li čekate da se rerna zagreje pre pečenja?

Profesionalni kuvari dali su savete o tome kako da napravimo što ukusnije jelo kod kuće. Uglavnom ne obraćamo pažnju na male stvari prilikom pripreme jela, a zapravo su od velikog značaja.

1636451359_shutterstock_598244309.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kuvanje prema savetima profesionalnih kuvara

Ne koristimo oštar nož

Prema rečima kuvara oštri noževi su obavezni! Često se domaći kuvari plaše oštrih noževa, ali tupi noževi su zapravo ti koji će naneti najveću štetu. Oštar nož će poboljšati kuvanje i učiniti ga prijatnijim!

Korišćenje starog, sušenog bilja umesto svežeg

Koristite sveže začinsko bilje kad god je to moguće. Ništa ne donosi ukus jelu kao sveže začinsko bilje. Malo  bosiljka može u potpunosti da transformiše jelo. Začiniti solju i biberom najvažniji je savet koji kuvari daju kada su začini u pitanju.

Pročitajte još: Kako da znate da ste kupili PRAVO MASLINOVO ULJE? Obratite pažnju na OVIH šest stvari!

Priprema mesa

Pravi se greška kada pržimo meso dok ne bude gotovo prepečeno. A koliko nas pusti meso da odstoji nakon pripreme? Pa to baš i ne radimo tako redovno. Profesionalni kuvari ističu da uvek ostavimo meso da odstoji najmanje 10 minuta nakon što je gotovo.

Ne pratimo recept

Uobičajena greška koju kućni kuvari prave prilikom pečenja je preskakanje koraka, kao što je stavljanje kolačića u rernu pre nego što se rerna u potpunosti zagreje na određenu temperaturu. Praćenje tačnih koraka u receptu u svetu peciva je imperativ i ključno je za uspeh ukusna poslastica. Ako recept zahteva prethodno zagrevanje rerne ili pečenje na određenoj temperaturi, ovo je veoma važan korak koji bi trebalo da se ispoštuje, piše Real Simple.


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas