· · Коментари: 0
кување

ЧЕТИРИ САВЕТА професионалних кувара: Да ли чекате да се рерна загреје пре печења?

Професионални кувари дали су савете о томе како да направимо што укусније јело код куће. Углавном не обраћамо пажњу на мале ствари приликом припреме јела, а заправо су од великог значаја.

1636451359_shutterstock_598244309.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Кување према саветима професионалних кувара

Не користимо оштар нож

Према речима кувара оштри ножеви су обавезни! Често се домаћи кувари плаше оштрих ножева, али тупи ножеви су заправо ти који ће нанети највећу штету. Оштар нож ће побољшати кување и учинити га пријатнијим!

Коришћење старог, сушеног биља уместо свежег

Користите свеже зачинско биље кад год је то могуће. Ништа не доноси укус јелу као свеже зачинско биље. Мало  босиљка може у потпуности да трансформише јело. Зачинити сољу и бибером најважнији је савет који кувари дају када су зачини у питању.

Прочитајте још: Како да знате да сте купили ПРАВО МАСЛИНОВО УЉЕ? Обратите пажњу на ОВИХ шест ствари!

Припрема меса

Прави се грешка када пржимо месо док не буде готово препечено. А колико нас пусти месо да одстоји након припреме? Па то баш и не радимо тако редовно. Професионални кувари истичу да увек оставимо месо да одстоји најмање 10 минута након што је готово.

Не пратимо рецепт

Уобичајена грешка коју кућни кувари праве приликом печења је прескакање корака, као што је стављање колачића у рерну пре него што се рерна у потпуности загреје на одређену температуру. Праћење тачних корака у рецепту у свету пецива је императив и кључно је за успех укусна посластица. Ако рецепт захтева претходно загревање рерне или печење на одређеној температури, ово је веома важан корак који би требало да се испоштује, пише Реал Симпле.


 


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.