Oglas
· · Komentari: 0

Kako da sirova piletina opstane u frižideru do dva dana?

Osim što je izuzetno ukusna, piletina važi i za vrlo osetljivu namirnicu

1655447617_dan-dealmeida-Ny_HQFLnh4c-unsplash.jpg
Photo: Unsplash
Oglas

Zato je bitno da znamo koliko dugo možemo da je čuvamo u frižideru, a koliko u zamrzivaču, pre nego što je upotrebimo.

Stručnjaci ističu da u sirovom stanju ne bi trebalo da stoji u frižideru duže od dva dana, a isto važi i za ćuretinu. Ako je pileće meso termički obrađeno, onda ga možete čuvati u frižideru dan duže.

Photo: Unsplash

Ukoliko ne planirate da ga upotrebite u tom periodu, najbolje bi bilo da ga stavite u zamrzivač, gde može da stoji i do godinu dana, ako je u sirovom stanju, a do šest meseci termički obrađeno meso. Sirovu piletinu treba čuvati u originalnom pakovanju i zamotanu u jedan sloj aluminijumske folije kako ne bi dolazila u kontakt sa vazduhom. Možete i da je stavite u kesu za zamrzavanje, samo budite oprezni i ispustite sav vazduh iz nje pre nego što je zavežete.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas