Oglas
· · Komentari: 0

Kako da prepoznate pokvarenu piletinu? Miris nije jedini pokazatelj

Piletina je česta namirnica u mnogim domaćinstvima. Kada ne znate šta da napravite za ručak ili večeru, uvek postoji neki recept sa piletinom koji nismo probali

1670586732_shutterstock_327673388.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

S obzirom na to da je piletina meso koje se najčešće kupuje, dešava se da nekad predugo ostane u frižideru. Tada se pitamo da li je još uvek bezbedna za jelo. Međutim, postoje načini da utvrdite da li i dalje možete da pripremite piletinu.

Miris piletine može otkriti mnogo toga

Ako ste ikada otvorili paket sirove piletine i odmah primetili neprijatan miris, sigurno ste znali da je definitivno pokvarena. Miris pokvarene piletine je posebno oštar i obično miriše na amonijak ili ima miris sumpora, sličan pokvarenim jajima. Iako je miris znak da je piletina loša, nemaju svi isto čulo mirisa, što vas može dovesti u opasnost od trovanja hranom. Međutim, ako sumnjate, postoje i drugi načini da otkrijete da li je vaša piletina bezbedna za jelo, piše The List.

Pročitajte još: Namirnica koja može zameniti brojne LEKOVE: Imate je u kuhinji,a ne znate koliko je korisna

Pokvarenu piletinu možete prepoznati po izgledu

Piletina bi u osnovi trebalo da izgleda sveže golim okom. Ako je sirovo mesto, trebalo bi da bude svetloroze, a mast oko njentreba da izgleda belo. Kada se piletina pokvari, posivi, a mast požuti. Normalno je da sirova piletina malo izbledi jer će kiseonik smanjiti ružičastu boju. Ako je piletina kuvana, trebalo bi da bude bela, a tamni komadi bi trebalo da izgledaju tamnobraon. Ne bi trebalo da ima znakova ružičaste boje koji bi mogli da signaliziraju da je nedovoljno pečena.

Kako održati piletinu svežom i bezbednom za jelo

Prema Upravi za hranu i lekove, sirova piletina može da ostane u vašem frižideru najviše 1 do 2 dana. Nakon toga, bakterije počinju da rastu do nezdravog nivoa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas