Oglas
· · Komentari: 0

TAJNI SASTOJAK RUSKE SALATE: Savet iskusnih domaćica

Potrebno vam je svega dve kašike ovog sastojka

1681562123_ruska-salata.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Tajna ukusne ruske salate leži u samo 2 kašike pavlake koje će učiniti ovaj popularni prilog još kremastijim i ukusnijim.

Sastojci:

Grašak 200 gr

Krompir 200 gr

Šargarepa 200 gr

Šunka 200 gr

Jaja 4 kom

Kiseli krastavčići 5 kom

Pavlaka 2 supene kašike

Majonez 250 gr

Senf 1 kafena kašičica

Limunov sok malo, par kapi

So, Biber, Peršun (količina po ukusu)

Priprema:

Očišćen krompir i šargarepu iseckati na kockice i sa graškom staviti da se kuva. U vodu za kuvanje možete dodati malo peršuna. Staviti jaja da se kuvaju pa kada budu tvrdo kuvana, oljuštiti ih i iseckati na kockice. 

Krastavčiće i šunku (ako nemate šunku, može i kuvano belo meso ili kuvanu junetinu) takodje sitno iseckati. Sve sastojke sjediniti i dodati majonez , jednu kašičicu senfa i nekoliko kapi limunovog soka. Sve dobro promešati. Ako je suviše gusto, dodati 2 kašike pavlake. Posoliti i pobiberiti i ostaviti u frižider rusku salatu da se hladi do služenja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas