Kuvanje ne bi trebalo da zaobilazimo.
![1632757512_Depositphotos_23412212_s-2019.jpg](/cache/images/a/1/4/f/4/a14f42d1dd7f3a856e3f63ba7005986a814e1b17.jpg)
Ispostavilo se da postoji mnogo načina za stimulaciju našeg mozga, a jedan od njih vezan je i za aktivnost koju radimo svkodnevno i koja nam se nekada čini dosadnom - kuvanje.
Prema stručnjacima, kuvanje ne pokreće samo telo, već i um. Studije pokazuju da je kuvanje siguran način pozitivno utičemo na funkcionalnost našeg mozga.
Pročitajte još: Ovaj pas je ušao u GINISOVU KNJIGU REKORDA: Ima najduže uši na svetu (VIDEO)
Kuvanje omogućava jačanje funkcija mozga kroz izazove i rešavanje problema. Usavršavanje ove veštine takođe može da igra ulogu u poboljšanju vašeg čulnog pamćenja.
Mozgu ne koristi samo čin kuvanja već i priprema. Seckanje, merenje, pplaniranje... toliko je aktivnosti prilikom spremanja hrane, sve to utiče na jačanje naših motoričkih sposobnosti.