· · Komentari: 0
VOĆE

Želite CRNU ili BELU jabuku? Zvuči zastrašujuće, ali nisu GMO!

Lišće ovog voća je zeleno i to je jedino što im je zajedničko.

1610557255_karkvideo.PNG
Foto: Instagram/ screenshot karkvideo

Čuli ste za crni paradajt, videli ste crnu papriku, ali jabuku tamnu kao noć - sigurno niste!

Pročitajte još: ČUDOTVORNI nar: Recept za lečenje čira na želucu

Crne jabuke su zaista crne, mada boja malo "vuče" na ljubičastu boju. Nazivaju ih i "dijamant jabuke", jer su prava retkost.

Rastu na Tibetu u regionu Ningči, a boja je prirodno tamna i nije rezultat intervencije naučnika. Tamnu boju plod dobija zahvaljujući visokoj nadmorskoj visini. Ukus je sladak, ali malo podsećaju na trešnje. U SAD su toliko oduševljeni crnim jabukama da su probali u Arkanzasu da ih gaje i uspelo im je. Međutim, to nisu prave crne jabuke sa Tibeta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna (@arameshe_mannn)

Bele jabuke, takođe, rastu u Aziji. Tačnije u istočnom Sibiru. Koža im je bela, rastu među prvim voćem i ukus im je sočan, sladak kao med. Odlične su da se jedu sveže, savršene za kolače.

Pročitajte još: Uradite sami masažu: Smanjuje bore i zateže mišiće lica (VIDEO)

I bele jabuke su stigle do SAD, ali tamo su kultivisano voće koje se prodaje pod imenom "belo transparentno".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.