· · Komentari: 0

2.000 KM ZA MANJE OD 2.000 DINARA: Kako putovati avionom za malo para? U Beč ili Švedsku SAMO na kafu

Kada znate kako, sve je moguće!

1673629147_putovanje.jpg

Verovatno ste nekada slušali ljude koji stalno putuju negde avionom za svega nekoliko evra, i obiđu svet na taj način, trošeći minimalno. Tako na primer, u ovom trenutku ukoliko biste želeli da putujete iz Beograda za Rim i nazad, to biste mogli da učinite za samo 8.933 dinara. Za nešto više od 70 evra, mogli biste u martu popiti kafu i obići večni grad. 

Među nekim ljudima i dalje vlada uverenje da je letenje avionom nešto nedostižno i komplikovano, te preskupo. Zato se, vođeni predrasudama tog tipa ne upuštaju u istraživane cena avio karata, kao i destinacija i mogućnosti. Situacija se tu u prethodnoj deceniji dosta promenila - na bolje.

Pročitajte još: Kako NADOKNADITI KOLAGEN nakon 40.godine: Pojačajte unos ovih namirnica za mlađu i čvršću kožu

Foto: Shutterstock

Primera radi, dolaskom na naše tržište niskobudžetnih avio kompanija, iz Niša u ovom trenutku možete kupiti kartu u jednom pravcu za Malme (gotovo 2.000 kilometara udaljen) ili Beč za samo 1.759 dinara. Ali, postoji samo par smernica i saveta koje treba imati u vidu, pre nego što se ohrabrite za jednu ovakvu avanturu, i kliknete na dugme ''plati''.

- Last minut ponude: Mnoge avio kompanije će ukoliko ne prodaju karte, nekoliko dana pred let drastično sniziti cene karata, kako bi se let popunio. Isto tako, za većinu kompanija važi pravilo, da ukoliko kupite kartu par meseci unapred, možete je kupiti za par desetina evra, te karta često može biti jeftinija od autobuske. Bitno je pratiti sve informacije direktno sa sajtova avio kompanija, ne agencija za prodaju karata, i proveravati različite datume za željenu destinaciju ili destinacije. 

- Preskočite agencije: Sajtovi avio-kompanija su prilagođeni da budu što jednostavniji za upotrebu, te je potrebno minimalno poznavanje rada na računaru, ili korišćenje telefonske aplikacije, i možete sami da uradite posao agenta, preskočivši da mu platite dodatno za usluge. Sve što treba je da pronađete raspored letenja, unesete željene destinacije, i odredite da li želite povratnu ili kartu u jednom smeru i datum putovanja, i sistem će vam pokazati cene.

Foto: Shutterstock

Ono što mnogi iskusni putnici savetuju, su pogodnosti u vidu učlanjenja u članske klubove za popuste avio-kompanija. Uz pomoć tih članarina, koje se plaćaju minimalno i obično su na godišnjem nivou, možete ostvariti dodatni popust na karte, kao i razne druge benefite tokom leta, limitacije prtljaga i samog čekiranja. Ipak, uvek sve dobro pročitajte, pre nego što pritisnete ''prihvatam''.

Pročitajte još: RAJSKI PRIZORI: Do kraja oktobra možete uživati na NAJLEPŠIM PLAŽAMA TURSKE RIVIJERE (FOTO)

Prema jednom istraživanju koje je rađeno prošle godine, avio karte su obično najjeftinije sredinom sedmice, posebno sredom u periodu od 10-12 časova. Evo još par korisnih saveta:

- Letite ranim jutarnjim satima: Rani jutarnji letovi su obično najjeftiniji. Mnoge niskobudžetne kompanije nude letove između 3-7 sati ujutru, po veoma povoljnim cenama. Ako vas ne mrzi da poranite, iskoristite ove sjajne ponude, svakako uvek možete odspavati u avionu.

- Oprez: cene karata tokom praznika su uvek najskuplje, zato gledajte da ih rezervišete par meseci unapred, ukoliko ste u mogućnosti da ranije imate uvid u slobodne dane i odmor. Takođe, imajte u vidu da ove najjeftinije karte, vrlo retko uključuju i prtljag, čekiranje i hranu na letu. Sve se to u današnje vreme plaća dodatno, pa se nemojte iznervirati ako platite kartu 10 evra, ali uz to isto toliko ili čak i više platite prtljag koji želite da ponesete sa sobom.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.