Oglas
· · Komentari: 0
TURIZAM

NAJOPASNIJI VRT NA SVETU - biljke u njemu mogu vas ubiti (FOTO/VIDEO)

Vrtlari se u ovom vrtu biljkama ne približavaju bez zaštitnog odela.

1610460186_hhh.jpg
Foto: Printskrin / You Tube / Tom Scott
Oglas

"Alnwick Poison Garden" nalazi se u Northumberlandu u Velikoj Britaniji i deo su kompleksa na kojem je dvorac i ostali klasični vrtovi koji su postepeno nastajali od 1750. godine.

Otrovni vrt dodat je 2005. godine i odmah je postao velika atrakcija.

Pročitajte još: PUTOVANJA SU KLJUČ SREĆE: Više usrećuju od dana venčanja

Sadrži više od sto biljaka raznih stupnjeva toksičnosti prikupljenih iz celog sveta, a na ulazu stoji upozorenje: "Ove biljke mogu vas ubiti".

Kroz vrt godišnje prođe gotovo 800.000 posetilaca, a neki od njih znaju da padnu u nesvest. Neke od tih biljaka izgledaju vrlo lepo i nežno, pa je teško zamisliti da su vrlo opasne.

Pročitajte još: Putujemo kao naši roditelji: Turizam se vratio na nivo od pre 30 godina

Posvuda oko njih stoje upozorenja da se ne smeju dirati, mirisati ili stavljati u usta, a deca moraju biti pod nadzorom roditelja sve vreme. Uz svaku biljku takođe stoji opis, na primer, koliko otrova ima, koji su simptomi trovanja, kako može ubiti čoveka, za koliko vremena, čemu je služila ili služi čak i danas itd.

Pogledajte u videu kako to izgleda:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas