Oglas
· · Komentari: 0

Otkrijte čaroliju Egipta sa porodicom - savršeni hoteli i aktivnosti

Planiranje porodičnog odmora predstavlja uzbudljivu avanturu, ali i izazov, posebno kada je destinacija egzotična i bogata istorijom poput Egipta. Ova drevna zemlja, poznata po svojim piramidama, moćnom Nilu i fascinantnim kulturološkim nasleđem, privlači putnike iz celog sveta. Međutim, kada putujete sa decom, vaši prioriteti se menjaju. Sigurnost, komfor i zabavni sadržaji postaju ključni faktori u odabiru idealnog smeštaja.

1706704576_Foto-Pexels-Egipat.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Egipat nudi raznovrsne hotele prilagođene porodicama, sa specijalizovanim programima i sadržajima koji obezbeđuju da i najmlađi članovi porodice uživaju u odmoru, dok roditelji mogu biti mirni znajući da su njihovi mališani na sigurnom i zabavnom mestu. U ovom članku istražićemo najbolje hotele u Egiptu koji su dizajnirani da zadovolje sve potrebe porodice, pružajući vam bezbrižan odmor ispunjen zadovoljstvom i avanturom.

Faktori za odabir hotela

Kada se planira porodični odmor u Egiptu, važno je pažljivo odabrati hotel koji će zadovoljiti specifične potrebe i želje cele porodice. Evo nekoliko ključnih faktora na koje treba obratiti pažnju:

Sigurnost

Sigurnost je primarni faktor pri odabiru hotela za porodični odmor. Hotel bi trebao da bude lociran u sigurnoj oblasti, sa obezbeđenjem i sistemima koji garantuju bezbednost gostiju. Pored toga, proverite da li hotel nudi sigurnosne funkcije prilagođene deci, kao što su bezbednosne ograde oko bazena i zaštitni poklopci na utičnicama.

Dečiji sadržaji

Hoteli koji nude specijalizovane sadržaje za decu, poput dečijih klubova, igrališta, bazena sa toboganima i organizovanih aktivnosti, idealni su za porodični odmor. Ovi sadržaji ne samo da pružaju zabavu deci, već i omogućavaju roditeljima da odvoje vreme za opuštanje, znajući da su njihova deca na sigurnom i zabavnom mestu.

Porodične sobe i apartmani

Prostrani i komforni smeštaji su ključni za porodični odmor. Potražite hotele koji nude porodične sobe ili apartmane sa odvojenim spavaćim prostorima, kako bi svi članovi porodice imali dovoljno prostora i privatnosti. Pogodnosti kao što su mini-kuhinje ili pristup čajnoj kuhinji mogu biti veoma korisne za porodice sa malom decom.

Lokacija

Lokacija hotela je takođe važan faktor. Idealno bi bilo da hotel bude smešten blizu glavnih turističkih atrakcija, plaža i drugih mesta od interesa za porodice. Takođe, proverite dostupnost lokalnog prevoza ili hotelskog prevoza do popularnih lokacija, što može znatno olakšati kretanje i istraživanje destinacije.

Uzimajući u obzir ove faktore, možete biti sigurni da ćete odabrati hotel koji ne samo da će zadovoljiti osnovne potrebe vaše porodice, već će i doprineti da vaš odmor u Egiptu bude nezaboravan i ispunjen radostima.

 Top lista hotela

Za porodice koje traže idealno mesto za boravak u Egiptu, evo nekoliko hotela koji se ističu svojom ponudom, sigurnošću i zabavnim sadržajima za decu:

 1. Hotel Sunscape Splash, Šarm el-Šeik

- Lokacija: Nalazi se na obali Crvenog mora, ovaj hotel nudi izravan pristup plaži i spektakularne koralne grebene.
- Sadržaji za porodice: Poseduje vodeni park sa toboganima, mini-klub za decu sa raznovrsnim aktivnostima i igralište.
- Aktivnosti za decu: Organizovane su dnevne aktivnosti poput lova na blago, sportskih takmičenja i večernjih predstava prilagođenih deci.

 2. Jungle Aqua Park, Hurgada

- Lokacija: Smješten u srcu Hurgade, ovaj hotel je poznat po svom ogromnom vodenom parku.
- Sadržaji za porodice: Nudi više od 35 vodenih tobogana, nekoliko tematskih bazena i dečiji klub.
- Aktivnosti za decu: Osim vodenih aktivnosti, deci su na raspolaganju i igrališta, kao i animatori koji organizuju zabavne igre.

 3. Cleopatra Luxury Resort, Šarm el-Šeik

- Lokacija: Ovaj luksuzni resort se nalazi na mirnoj lokaciji sa privatnom plažom.
- Sadržaji za porodice: Nudi posebne porodične sobe, dečiji bazen, klub za decu i razne sportske aktivnosti.
- Aktivnosti za decu: Organizovane su kreativne radionice, sportski dani i večernje predstave za decu.

 4. Steigenberger Al Dau Beach Hotel, Hurgada

- Lokacija: Sa pogledom na Crveno more, ovaj hotel nudi izuzetan luksuz i udobnost.
- Sadržaji za porodice: Ima veliki bazen sa lagunom, akva park za decu, mini golf i porodične sobe.
- Aktivnosti za decu: Hotel nudi raznovrsne aktivnosti uključujući kajaking, ronjenje i druge vodene sportove.

 5. The Royal Savoy Sharm El Sheikh

- Lokacija: Smješten unutar nacionalnog parka Ras Mohamed, ovaj hotel nudi ekskluzivnu atmosferu i predivne pejzaže.
- Sadržaji za porodice: Opremljen je luksuznim porodičnim vilama, ima nekoliko bazena, uključujući i dečiji bazen s igralištem.
- Aktivnosti za decu: Nudi program aktivnosti koji uključuje ekološke radionice, istraživanje prirode i sportske aktivnosti.

Svaki od ovih hotela nudi jedinstvene sadržaje i aktivnosti dizajnirane da učine porodični odmor u Egiptu nezaboravnim i zabavnim. Bilo da tražite avanturu u vodama Crvenog mora ili opuštajući odmor na plaži, ovi hoteli će sigurno zadovoljiti sve članove vaše porodice.

Saveti za porodični odmor u Egiptu

Planiranje porodičnog odmora u Egiptu 2024, posebno u popularnim destinacijama kao što je Hurgada, zahteva pažljivo razmatranje nekoliko važnih aspekata kako bi putovanje bilo sigurno, udobno i ispunjeno lepim uspomenama. Evo nekoliko korisnih saveta:

Planiranje unapred

- Rezervacije: Za destinacije poput Hurgade, preporučuje se da rezervišete smeštaj i letove nekoliko meseci unapred, kako biste osigurali mesto u hotelima koji su najpogodniji za porodice.
- Vizne procedure: Informišite se o viznim procedurama za Egipat na vreme. Mnoge zemlje mogu zahtevati vizu za ulazak, pa je važno da se ovo sredi unapred.
Zdravstvene preporuke
- Vakcinacija: Proverite preporučene vakcine za putovanje u Egipat i osigurajte da su sve vakcine vaše porodice ažurirane.
- Zaštita od sunca i hidratacija: Egipatsko sunce može biti veoma jako, naročito u Hurgadi. Uvek nosite kreme sa visokim zaštitnim faktorom, šešire i osigurajte dovoljno vode za hidrataciju.

Sigurnost i udobnost

- Sigurnosni saveti: Učinite sigurnost prioritetom. Pratite savete lokalnih vlasti, izbegavajte nepoznate oblasti noću i uvek budite svesni svoje okoline.
- Udobnost tokom putovanja: Dugotrajna putovanja mogu biti iscrpljujuća, naročito za decu. Ponesite udobnu odeću, igračke, grickalice i bilo šta što može učiniti putovanje prijatnijim za vaše mališane.
Kultura i običaji
- Upoznavanje sa kulturom: Egipt je zemlja bogate kulture i istorije. Upoznavanje sa osnovama egipatske kulture i običaja može obogatiti vaše iskustvo i pomoći vam da bolje komunicirate sa lokalnim stanovništvom.

Izleti i aktivnosti

- Planiranje aktivnosti: Hurgada 2024 nudi širok spektar aktivnosti za porodice, od snorkelinga i ronjenja do safarija u pustinji. Planirajte aktivnosti unapred kako biste izbegli razočaranja i osigurali mesta na popularnim izletima.

Ovo su generalni saveti kako bi se osiguralo da porodični odmor u Egiptu bude ne samo nezaboravan, već i siguran i udoban za sve članove porodice.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas