· · Komentari: 0
NEVIĐENA LEPOTA DO SADA

Nestvarne nove slike KOSMOSA koje je NASA napravila svojim svemirskim teleskopom (FOTO)

NASA je objavila nove slike svemira koje će vas ostaviti bez daha i učiniti ponosnim što ste jedan mali deo ovako prelepog svemira

1657897446_constellations-g6e018dbf6_640.jpg
Foto: Piksabej

NASA je objavila ove nove slike, snimljene novim svemirskim teleskopom Džejms Veb, naslednikom čuvene Huble opservatorije. Rezultati su zapanjujuće lepi, gotovo nestvarni. 

Pročitajte još: Gugl primenjuje VEŠTAČKU INTELIGENCIJU za prevenciju SAMOUBISTVA i prepoznavanje PORODIČNOG NASILJA

Oglašene kao „sledeći džinovski skok u svemirskoj astronomiji“, ove slike stavljaju tačku na višemesečno čekanje i iščekivanje dok se ljudima širom sveta pruža pogled koji se zapravo stvara više od 13 milijardi godina! NJegove prve slike maglina, egzoplaneta i jata galaksija izazvale su ogromnu proslavu u naučnom svetu, povodom onoga što je proglašeno "velikim danom za čovečanstvo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karmagawa (@karmagawa)

Veb je uhvatio jasan prikaz, zajedno sa dokazima o oblacima i izmaglici, u atmosferi koja okružuje vrelu, napuhanu džinovsku planetu koja kruži oko udaljene zvezde nalik suncu svaka 3,4 dana. Četiri od pet galaksija unutar kvinteta su zaključane u kosmičkom plesu ponovljenih bliskih susreta. Koliko su zapravo neverovatne ove slike i da li je moguće da smo deo ovoliko prelepog univerzuma i majke prirode?  

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.