Oglas
· · Komentari: 0
PRAĆENJE

Da li nam treba 5G MREŽA, jer SOFTVERI već prepoznaju ne samo lica, nego i EMOCIJE!

Savet za etička i sudska pitanja Američkog lekarskog udruženja objavio je izveštaj u kojem se navodi da RFID čipovi mogu ugroziti privatnost, jer se informacije ne mogu odgovarajuće zaštiti.

1597318389_Depositphotos_215083600_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Amerikanci očigledno ne prihvataju baš tako lako ideju o čipovanju.

Pročitajte još: Grade se STANOVI za porodice sa decom na Novom Beogradu - EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

Pa su tako prvo Viskonsin i Severna Dakota, a zatim i Kalifornija 2007. donele zakone po kojima je nezakonito prisiljavati osobu na implantaciju mikročipa, a za ovaj prekršaj predviđene su i odgovarajuće kazne. Usledila je Oklahoma, pa Džordžija. Februara 2010. godine, država Virdžinija zabranila je kompanijama da prisiljavaju svoje zaposlene na implantaciju uređaja za praćenje.

Pročitajte još: ŽIVOT UZBUDLJIVIJI OD FILMSKOG: Ovo je SRPSKI ŠPIJUN po kome je nastao DžEJMS BOND (VIDEO)

Čip izaziva tumor?
Protivnica čipovanja Amerikanka dr Ketrin Albreht tvrdi, na osnovu veterinarskih i toksiokoloških istraživanja od 1996. do 2006. godine, da su se kod laboratorijskih glodara kojima su implantirani čipovi, kao i kod pasa sa identifikacionim mikročipovima - ponekad razvijali kancerogeni tumori na mestu "ulaska" implantata.

Rekli bismo da su glavne prednosti za one koji čipuju - praćenje i nadgledanje. Za one koji bi da se čipuju - lako otvaranje vrata od garaže, kola, kuće, uključivanje rerne i grejanja i što lična dokumenta ne mogu da se izgube.

To su upravo prednosti 5G mreže i četvrte industrijske revolucije...

Da li vam ovo zvuči poznato? Da to, su upravo one prednosti koje ima i 5G mreža. Superbrzi internet omogućiće da sve bude povezano momentalno. Sanjari se o daljinskoj hirurgiji koju će obavljati roboti, o novom hipersoničnom oružju, autonomnim vozilima, koja bi se kretala navođena 5G stanicama.

Povezani svet biće podložan sajber napadima

Smatra se da će ovo biti četvrta industrijska revolucija, koja će do 2035. u svetsku ekonomiju "ubaciti" 12 biliona dolara, a omogućiće i otvaranje 22 miliona radnih mesta samo u SAD.

Već nas uveliko kontrolišu putem mobilnih telefona Foto: Depozit

Ovaj potpuno povezani svet biće, kao i RFID čipovi, podložan sajber napadima. I pre početka uvođenja 5G mreža, hakeri su uspeli da zaustave automobil navođen preko interneta i da "sabotiraju" kućne uređaje. Šta je prednost?

Pročitajte još: OVO je jedina ŽENA koju je pogodio METEORIT, ali se od toga OBOGATIO njen KOMŠIJA!

Sigurnosne kamere su već postavljene širom sveta, što policiji omogućava brzu identifikaciju ljudi, a ne samo prestupnika. Da bi neko bio prepoznat, potrebno je uporediti oko 80 nodalnih (čvornih) tačaka sa onima iz baze podataka (recimo - udaljenost između očiju, širina nosa, dubina očnih duplji, oblik jagodica, dužina linije vilice itd.).

Prednosti? Foto: Depozit
3D slike prepoznavanja su pouzdane kao otisci prstiju.

Dvodimenzionalni sistemi prepoznavanja lica su u upotrebi više od tri decenije, a nove, 3D slike i sistemi čine ovu tehnologiju tačnom, brzom i jednostavnom - skoro kao prepoznavanje otisaka prstiju.

U Kini se programi prepoznavanja lica naveliko koriste, pa na taj način u nekim gradovima možete podići novac iz banke, platiti ručak u restoranu, čak se i čekirati na aerodromu.

Pročitajte još: Javorka je zatekla MRTVOG OCA Jovu, na stolu je našla OPROŠTAJNO PISMO, a u njemu POSLEDNJA ŽELJA (FOTO)

Softver prepoznaje emocije i etnčku pripadnost. Peking je kompetno pokriven kamerama!

Peking je još 2005. u potpunosti prekriven kamerama, u sklopu programa "Skynet". Kalkuliše se podacima da je još pre dve godine postavljeno 170 miliona nadzornih kamera širom države, a da je do kraja 2020. planirano postavljanje još 400 miliona. Softver, navodno, može i da "čita" i tumači i emocije, i prepoznaje pol i etničku pripadnost. U kompletu sa već razrađenim sistemima, ovaj novi sistem može svašta.

Pročitajte još: NESTALA ČETVRTA PIRAMIDA U GIZI? Bila je CRNJA od granita, priča pod VELOM MISTERIJE

Ukoliko koristite mobilni telefon, već se zna gde ste, a ukoliko imate i "Gugl" nalog, onda je sve "na dlanu". Nije problem otkriti u kojoj banci imate koliko novca (eto, zaživelo je i mobilno bankarstvo), gde se krećete, s kim se družite. Nije ni posebno zahtevno da se vaš medicinski karton ubaci u centralizovanu bazu podataka i da se to lako poveže sa vašim (prepoznatim) licem i podacima koje emituje vaš mobilni telefon.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas