Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЋЕЊЕ

Да ли нам треба 5Г МРЕЖА, јер СОФТВЕРИ већ препознају не само лица, него и ЕМОЦИЈЕ!

Савет за етичка и судска питања Америчког лекарског удружења објавио је извештај у којем се наводи да РФИД чипови могу угрозити приватност, јер се информације не могу одговарајуће заштити.

1597318389_Depositphotos_215083600_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Американци очигледно не прихватају баш тако лако идеју о чиповању.

Прочитајте још: Граде се СТАНОВИ за породице са децом на Новом Београду - ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ (ФОТО)

Па су тако прво Висконсин и Северна Дакота, а затим и Калифорнија 2007. донеле законе по којима је незаконито присиљавати особу на имплантацију микрочипа, а за овај прекршај предвиђене су и одговарајуће казне. Уследила је Оклахома, па Џорџија. Фебруара 2010. године, држава Вирџинија забранила је компанијама да присиљавају своје запослене на имплантацију уређаја за праћење.

Прочитајте још: ЖИВОТ УЗБУДЉИВИЈИ ОД ФИЛМСКОГ: Ово је СРПСКИ ШПИЈУН по коме је настао ЏЕЈМС БОНД (ВИДЕО)

Чип изазива тумор?
Противница чиповања Американка др Кетрин Албрехт тврди, на основу ветеринарских и токсиоколошких истраживања од 1996. до 2006. године, да су се код лабораторијских глодара којима су имплантирани чипови, као и код паса са идентификационим микрочиповима - понекад развијали канцерогени тумори на месту "уласка" имплантата.

Рекли бисмо да су главне предности за оне који чипују - праћење и надгледање. За оне који би да се чипују - лако отварање врата од гараже, кола, куће, укључивање рерне и грејања и што лична документа не могу да се изгубе.

То су управо предности 5Г мреже и четврте индустријске револуције...

Да ли вам ово звучи познато? Да то, су управо оне предности које има и 5Г мрежа. Супербрзи интернет омогућиће да све буде повезано моментално. Сањари се о даљинској хирургији коју ће обављати роботи, о новом хиперсоничном оружју, аутономним возилима, која би се кретала навођена 5Г станицама.

Повезани свет биће подложан сајбер нападима

Сматра се да ће ово бити четврта индустријска револуција, која ће до 2035. у светску економију "убацити" 12 билиона долара, а омогућиће и отварање 22 милиона радних места само у САД.

Већ нас увелико контролишу путем мобилних телефона Фото: Депозит

Овај потпуно повезани свет биће, као и РФИД чипови, подложан сајбер нападима. И пре почетка увођења 5Г мрежа, хакери су успели да зауставе аутомобил навођен преко интернета и да "саботирају" кућне уређаје. Шта је предност?

Прочитајте још: ОВО је једина ЖЕНА коју је погодио МЕТЕОРИТ, али се од тога ОБОГАТИО њен КОМШИЈА!

Сигурносне камере су већ постављене широм света, што полицији омогућава брзу идентификацију људи, а не само преступника. Да би неко био препознат, потребно је упоредити око 80 нодалних (чворних) тачака са онима из базе података (рецимо - удаљеност између очију, ширина носа, дубина очних дупљи, облик јагодица, дужина линије вилице итд.).

Предности? Фото: Депозит
3Д слике препознавања су поуздане као отисци прстију.

Дводимензионални системи препознавања лица су у употреби више од три деценије, а нове, 3Д слике и системи чине ову технологију тачном, брзом и једноставном - скоро као препознавање отисака прстију.

У Кини се програми препознавања лица навелико користе, па на тај начин у неким градовима можете подићи новац из банке, платити ручак у ресторану, чак се и чекирати на аеродрому.

Прочитајте још: Јаворка је затекла МРТВОГ ОЦА Јову, на столу је нашла ОПРОШТАЈНО ПИСМО, а у њему ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА (ФОТО)

Софтвер препознаје емоције и етнчку припадност. Пекинг је компетно покривен камерама!

Пекинг је још 2005. у потпуности прекривен камерама, у склопу програма "Скyнет". Калкулише се подацима да је још пре две године постављено 170 милиона надзорних камера широм државе, а да је до краја 2020. планирано постављање још 400 милиона. Софтвер, наводно, може и да "чита" и тумачи и емоције, и препознаје пол и етничку припадност. У комплету са већ разрађеним системима, овај нови систем може свашта.

Прочитајте још: НЕСТАЛА ЧЕТВРТА ПИРАМИДА У ГИЗИ? Била је ЦРЊА од гранита, прича под ВЕЛОМ МИСТЕРИЈЕ

Уколико користите мобилни телефон, већ се зна где сте, а уколико имате и "Гугл" налог, онда је све "на длану". Није проблем открити у којој банци имате колико новца (ето, заживело је и мобилно банкарство), где се крећете, с ким се дружите. Није ни посебно захтевно да се ваш медицински картон убаци у централизовану базу података и да се то лако повеже са вашим (препознатим) лицем и подацима које емитује ваш мобилни телефон.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas