· · Komentari: 0

Bivši batler princeze Dajane objavio nikad viđeno pismo nastalo nakon razvoda od Čarlsa: NJene reči bi mnoge iznenadile

Oči sveta uprte su u britansku kraljevsku porodicu ove nedelje jer će se u subotu održati istorijsko krunisanje

1682937077_6010fcfeee51ec6355e500b5404393929b3b46b8.jpg
Foto: profimedia

Kralj Čarls i njegova supruga, Kamila, stupiće na presto kao zvanični kralj i kraljica. U ovim momentima mnogi će se setiti voljene princeze Dajane, bivše supruge kralja Čarlsa.

Pol Barel, Dajanin nekadašnji batler, podelio je ranije neviđeno pismo pokojne princeze od Velsa, koje je napisano između 1993. i 1997.

Pokojna princeza, koja je umrla sa 36 godina 1997. napisala je pismo svom bivšem batleru, Polu Barelu, koji je sada prvi put podelio poruku. Pol, 64, bio je Dajanin batler 10 godina i rekao je da je napisala poruku između 1993. i 1997. – nakon što su se ona i sadašnji kralj Čarls razdvojili 1992., piše Mirror.

Jedan deo rukom pisanog pisma, podeljen je za OK! časopis i glasi:

- Tako želim da monarhija opstane i ostvari promene koje će biti potrebne da se sve postavi na novi i zdrav kolosek.

U drugom isečku iz pisma, Dajana govori o svojoj ljubavi prema sinovima, princu Vilijamu i princu Hariju.

- Ovde sam da podržim kraljicu i da podignem Vilijama i Harija kako bismo se izborili sa svetom koji se brzo menja u kome živimo. Volim svoje dečake do smrti i nadam se da će seme koje sam zasatila rasti i doneti snagu, znanje i stabilnost koja je potrebna - deo je pisma princeze Dajane, prenosi Mirror.

Pol je rekao da su Dajanine reči potresne 25 godina nakon njene smrti.

- Želeo sam da vidite Dajanin rukopis i njene reči. Zato što su tako potresne u ovom trenutku, vezane za krunisanje i vezane za činjenicu da je bila monarhista. Ona je volela kraljevsku porodicu i želela je da kraljevska porodica preživi.

U međuvremenu, bivši kraljevski batler rekao je da misli da bi Dajana podržala Čarlsa (74) da postane kralj i da bi prisustvovala krunisanju, koje se održava u subotu, 6. maja. Razmišljajući o događaju, rekao je:

- Uvek pomislim: 'Šta bi ona uradila u ovoj situaciji?' I ona bi na krunisanju izgledala veličanstveno, u svojim šezdesetim godinama, nadmašujući sve na način na koji je ona. Mislim da ona uopšte ne bi imala animozitet prema svom bivšem mužu ili prema ženi bivšeg muža. Mislim da bi nastavila život i ostvarila svoje ambicije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.