Oglas
· · Komentari: 0

Ćerka Merime Njegomir se slomila od tuge na komemoraciji: Ana Bekuta kroz suze jedva pročitala potresan govor

Legendarnoj pevačici Merimi Njegomir, koja je preminula 20. novembra, održana je komemoracija u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, dok će sahrana biti na Novom groblju u Beogradu.

1637665096_merima.jpg
Foto: V. Danilov
Oglas

Ćerke Jelena, Ljubica i Milica, kao i sin Marko nakon održanih govora primali su saučešće u sali od prisutnih.

Pročitajte još: KOMEMORACIJA MERIMI NJEGOMIR: Porodica i brojne kolege odaju poslednju počast pevačici (FOTO)

Pevačica Ana Bekuta sledeća je održala govor.

"Kada je Merima umrla celu noć do jutra gledala sam Merimine snimke na Jutjubu", rekla je Ana između ostalog.

"Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti", rekla je Bekuta, a potom zaplakala.

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

"Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva".

Lepa Lukić zajecala je na sav glas kada je pušten njen duet sa preminulom Merimom.

Majstor frule Bora Dugić održao je govor zbog čega je nastao muk u sali.

- Čuli smo se pre 10 dana, bila je pribrana i dobro je zvučala, imao sam potrebu da joj kažem da sam uz nju - rekao je on.

Merimina ćerka Jelena prošle godine za pevačicin rođendan napisala je pismo, koje je sada novinar Aleksandar Gajišin pročitao i rasplakao sve prisutne.

- Ta reč "sila" pratila me je kroz snove i javu. Sila je bila tu dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, bila je tu kroz sve mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kad je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put, kada je sa konobarske kecelje prešla na mikrofon, sila je bila tu dok je rađala četvoro dece. Možda su joj anđeli govorili "izdrži još malo", i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. I zato se ja klanjam svojoj mami, tu silu je i nama prenela kad nas je učila da se ljubav samo deljenjem umnožava. Mama, kad bi knjige o tebi pisale nijedna te ne bi bila dostojna. Hvala ti za najveći dar koji sam od tebe dobila, nema ništa vrednije od života - pisalo je u pomenutom pismu.

Porodica, kolege i prijatelji ispratiće Merimu na večni počinak, komemoracija je počela pesmom "Ružo moja", a ćerke briznule su u plač kada su čule reči ove numere.

Pročitajte još: Oglasila se porodica Merime NJegomir: Poznato mesto i vreme komemoracije legendarne pevačice

 

Potom je puštena i Merimima pesma "Zbog tebe", a njene naslednice tešile su jedna drugu, i brisale suze.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas