Oglas
· · Komentari: 0
interesantno

Da li ste znali da je najpoznatiju pesmu Vitni Hjuston trebalo da peva Elvis Prisli?

Popularna Doli Parton ikona kantri muzike, dobitnica Gremija, pesmu "I Will Always Love You", napisala je 1974. godine. Elvis Prisli želeo je da snimi svoju verziju pesme, ali bez uspeha.

1633604692_Depositphotos_11730633_S-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Klasična ljubavna pesma I Will Always Love You, ima istoriju koja se proteže decenijama unazad. Doli Parton je prvi put objavila pesmu koju je i napisala 1974. godine i odmah je postala hit na top-listama.

Pročitajte još: Kraljica Elizabeta se ponovo smeje: Vratila se poslovnim dužnostima

Pesmu je ponovo otpevala u mjuziklu iz 1982. godine The Best Little Whorehouse in Texas i ponovo je postala hit broj jedan.

Deceniju kasnije, pesma je ponovo postala hit kada je Vitni Hjuston obradila za film Telohranitelj.

Doli Parton je 2021. u emisiji Watch What Happens Live With Andy Cohen otkrila da je iskoristila deo honorara koji je zaradila od tog snimka ulažući u poslovni kompleks u pretežno crnačkom naselju u Nešvilu, u Tenesiju.

Malo je poznato da je tu pesmu hteo da snimi, u svojoj verziji i Elvis Prisli, ali mu Doli Parton nikada nije dala priliku. Doli nije želela da se odrekne prava na pomenutu pesmu. Elvis je sedamdesetih bio popularan i predlagao je da Doli Parton i on podele izdavačka prava na pesmu I Will Always Love You, ali je Doli i to odbila.

Pročitajte još: Kraljica Leticija na najnovijem pojavljivanju pokazala KAKO SE NOSI ANIMAL PRINT tokom jeseni: Dve stvari treba da ispoštujemo (FOTO)

- Prisila, Elvisova supruga, rekla mi je da joj je Elvis otpevao moju pesmu kad su se ona i Elvis razveli. To me je duboko dirnulo. Takođe su svirali pesmu na sahrani Vitni Hjuston. Tada sam pomislila da će istu pesmu svirati i kada mene ne bude - istakla je Doli Parton.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas