Oglas
· · Komentari: 0
POZNATI

Dobila je dva OSKARA, nekoliko puta hapšena i izgleda kao BOGINJA u 84. godini: Evo kojih pet zlatnih saveta Džejn Fonda morate slediti

Fonda je i u top formi i želi pokazati drugima kako zrele godine mogu biti najbolje godine.

1644088654_fonda.png
Foto: InstagramScreenShot/janefonda
Oglas

Oskarom nagrađivana glumica, aktivistkinja protesta i borbe za ženska prava i svetska zvezda koja izgleda neverovatno i u poodmaklim godinama devete decenije života, slavna Džejn Fonda ostaje ikona kulture. Nakon tri braka, nebrojenih filmskih uloga i par kontroverzi, Fonda se još uvek nezaustavljivo smeje i daje zlata vredne savete svim ženama.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Fonda je i u top formi i želi pokazati drugima kako zrele godine mogu biti najbolje godine. Nedavno je predstavila seriju vežbi za ljude starije od 50 godina i napisala knjigu pod nazivom „Prime Time“, o životu i dobrom starenju.

Otkrivamo vam njenih top 5 tajni za graciozno starenje.

Razmišljajte o starenju kao o planinarenju ka vrhu planine

- Moramo preispitati svoje stavove o starenju. Stara paradigma bila je: rodili ste se, vrhunac dostižete u srednjoj životnoj dobi, a zatim nazadujete. NE. Kada gledate na starenje kao na napredak dalje, uspon prema vrhu, time dobijate brojne dobrobiti, dušu, mudrost, sposobnost da budete istinski intimni i da život živite sa ciljem - tvrdi Fonda.

Pročitajte još: Zdravstveni benefit ZELENOG ČAJA za koji retko ko ZNA: Pored regulisanja METABOLIZMA, ovaj čaj pomaže i kod ARTRITISA

Razmislite o tome odakle dolazite

- Teško je znati kako krenuti napred, ako ne znate gde ste bili - kaže Fonda.

Provela je dosta vremena razmišljajući o svojim detinjstvu, o raznim odnosima i osećajima u svom mladom životu kako bi bolje razumela ko je ona danas. Ona predlaže drugima da rade sličnu “životnu recenziju”, da iskopaju svoja sećanja, da se suoče sa nekadašnjim demonima i potom da krenu dalje.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Odbacite perfekcionizam

Fonda, kao i mnoge žene, provela je većinu svoje mladosti u pokušavanju da dostigne neuhvatljivu “savršenost”. Od rane dobi, ona kaže da se zbog svog oca osećala fizički nesavršeno, što je izazvalo burnu bitku sa bulimijom koja je započela u pubertetu.

- Moramo biti potpuni, a ne možete biti ako pokušavate biti savršeni. Trebalo mi je dugo vremena da naučim to - objašnjava ova glumica.

Posedujte svoju moć

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Uvek sam mislila da ako nisam sa muškarcem – prestaću da postojim - kaže Fonda. Ali u sedmoj deceniji nakon razvoda od Teda Turnera i sedam godina bez partnera, konačno je shvatila svoju nezavisnost i snagu. Nakon 7 godina samoće se opet zaljubila, ali je pre dve godine prekinula i tu vezu.

Prigrlite ljubav u svakoj dobi

- Intimnost uključuje samootkrivanje - kaže Fonda, insistirajući na tome da ljubav može biti čak i bolja u trećem činu života.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas