· · Komentari: 0
EVROVIZIJA

Evrovizija 2022: Ovih 10 zemalja se plasiralo u FINALE takmičenja u Torinu (VIDEO)

Prvo polufinalno veče Evrovizije 2022. u Torinu upravo je završeno, a deset zemalja plasiralo se u finale prestižnog takmičenja

1652216290_evrovizija.jpg
Foto: YouTube printscreen /RTS

Večeras je u prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije 2022. godine, koja se ove godine održava u Torinu nastupilo 17 zemalja, a deset najboljih obezbedilo je plasman u veliko finale.

Pročitajte još: Počela EVROVIZIJA 2022: Poznati voditeljski trio poželeo dobrodošlicu, Laura Pausini blista na sceni

Na samom početku tokom prvog nastupa, dogodio se skandal, kada je predstavnica Albanije, pokazala dvoglavog orla, što predstavlja simbol velike Albanije. Nakon nje na binu su redom izlazili predstavnici: Letonije, Litvanije, Švajcarske, Slovenije, Ukrajine, Bugarske, Holandije, Moldavije, Portugalije, Hrvatske, Danske, Austrije, Islanda, Grčke, Norveške i Jermenije. Najveću pažnju privukao je predstavnik Ukrajine koji ove godine važi za glavnog favorita Evrovizije u Torinu. 

Nakon glasanja, voditelji su pročitali zemlje koje su obezbedile prolaz u veliko finale u subotu, 14. maja od 21h. 

Prvi finalisti su:

Švajcarska

Jermenija

Island

Litvanija

Portugal

Norveška

Grčka

Ukrajina

Moldavija

Holandija

Drugo polufinalno veče, održaće se 12. maja od 21h, kada će nastupiti i predstavnica Srbije Konstrakta sa pesmom "In Corpore Sano".

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.