· · Komentari: 0
TUGA

Fudbalski svet u šoku: Preminuo Dijego Maradona

Legendarni fudbaler preminuo je danas u 60. godini

1606323441_New-Project.jpg
Foto: YouTube printscreen /Da Storm

Dijego Maradona, jedan od najboljih fudbalera u preminuo je danas. Slavni fudbaler, nedavno je imao operaciju zbog krvarenja u mozgu, ali je pre dve nedelje otpušten kući, jer mu se stanje bilo stabilizovalo.

Pročitajte još: "Kad me jednom ne bude, zauvek kad sklopim oči..." Poslednja TOKANOVA pesma slutila na SMRT? (VIDEO)

Međutim, nakon što mu je danas pozlilo u stanu, argentinski mediji su preneli da mu nije bilo, spasa, kao i da je Hitna pomoć koja je došla na lice mesta, mogla samo da konstatuje smrt. Dijego Armando Maradona rođen je 30. oktobra 1960. godine. Podelio je titulu najboljeg fudbalera 20. veka sa brazilskim fudbalerom Peleom, mada mnogi smatraju da je on jedinstven.

Maradona je sa reperezentacijom Argentine, osvojio 1986. godine Svetsko prvenstvo u Meksiku. Važio je za jednog od najboljih fudbalera u istoriji fudbala. Bio je selektor Argentine od 2008 - 2010. godine. Pored uspeha koje je ostvario tokom svoje fudbalske karijere, za Maradonu se vezuju i brojni skandali.  1991. bio je pozitivan na doping kontroli na kokain, zbog čega je bio kažnjen sa 15 meseci zabrane igranja. Iste godine, nakon povratka u Argentinu, uhvaćen je zbog posedovanja kokaina, ali je oslobođen jer je u sudskoj presudi pisalo, da je korišćen kao medicinski tretman. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Maradona (@maradona)

Tri godine kasnije ponovo je došao na naslovne strane medija nakon što je iz vazdušne puške slučajno pogodio jednog novinara. Izgubio je i utkamicu sa ženom koju je voleo, majkom sina kojeg nikada nije imao hrabrosti da prizna. U januaru 2000, dolazi na Kubu u novom pokušaju izlečenja zavisnosti od droge, ali je i taj pokušaj bio bezuspešan.

Pročitajte još: "Opraštam svima koji me ne zovu" ... Marina Tucaković progovorila o odnosu sa Cecom i o bolesti

2005. godine Emir Kusturica je na Maradonino insistiranje, snimio dokumentarni film "Bombonjera" o njegovom životu. Premijerno je film prikazan na festivalu u Kanu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.