Oglas
· · Komentari: 0
sav taj Holivud

Gilejn Maksvel osuđena na 20 godina zatvora u slučaju trgovine tinejdžerkama za svog bivšeg partnera Džefrija Epštajna

Gilejn Maksvel će odslužiti 20 godina zatvora zbog svoje uloge u pomaganju Džefriju Epštajnu u seksualnom zlostavljanju tinejdžerki, presudio je sudija

1656443997_klfjewsgwes.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/BBC
Oglas

Gilejn Maksvel , bivša đevojka pokojnog seksualnog prestupnika Džefrija Epštajna, osuđena je na 20 godina zatvora uz pet godina uslovnog puštanja na slobodu zbog federalne optužbe trgovine ljudima za seksualne usluge. 

Pročitajte još: Da li ćemo Džonija Depa gledati u nastavku "Pirata sa Kariba"? NJegov portparol dao jasan odgovor

Pored zatvorske kazne, Maksvel je kažnjena sa 750.000 dolara. Sudija je izrekao kaznu 28. juna, šest meseci nakon što je porota proglasila Maksvelovu krivom za pomaganje finansijeru Džefri Epštajnu, koji je umro na sumnjiv način u svojoj zatvorskoj ćeliji, u seksualnom zlostavljanju tinejdžerki.

Maksvel (60) osuđena je za zaveru da je podvodila maloletna lica i prisiljavala ih na putovanja do raznih klijenata radi nezakonitih seksualnih radnji. Tokom saslušanja o izricanju kazne, jedan broj žrtava je pročitao svoje izjave. Nakon što je čula njihove izjave, Maksvelova je rekala: „Teško mi je da se obratim sudu nakon što sam čula bol i muku žrtava koje sam čula danas. Želim da priznam njihovu patnju.“ Pa je dodala: „Takođe želim da priznam da sam pomagala Džefriju Epštajnu u njegovim zločinima“, nastavila je ona. „Najveće je žaljenje u mom životu što sam ikada srela Džefrija Epštajna."

Tužioci su tražili minimalnu kaznu od 30 godina zatvora i maksimalnu od 55, objašnjavajući da je ona igrala „instrumentalnu ulogu u užasnom seksualnom zlostavljanju više mladih tinejdžerki“.

„Kao deo uznemirujućeg sporazuma sa Džefrijem Epštajnom, Maksvel je bila zadužena da pronađe devojke, da ih dotera i pripremi za zlostavljanje, dok je zauzvrat uživala u životu izuzetnog luksuza i privilegija u Holivudu i kretala se poznatim mestima i družila sa poznatim ljudima iz Holivuda“, navodi se u memorandumu.

Tužioci su takođe napisali u svom dopisu da Maksvelova treba da plati maksimalnu kaznu od 750.000 dolara, napominjući da je uprkos tome što je prijavila da nema gotovo nikakvu imovinu, prethodno rekla sudu da ima 22 miliona dolara. Maksvelova je optužena da je regrutovala i pripremila četiri tinejdžerke između 1994. i 2004. za Epštajna, registrovanog seksualnog prestupnika koji je umro 2019. u zatvoru dok je čekao na suđenje za optužbe za trgovinu ljudima, pod nerazjašnjenim okolnostima. Mnoge poznate ličnosti se spominju u ovoj aferi i druženju sa Epštajnom i Maksvelovom, tako da to podiže sumnju o njegovoj smrti u zatvoru. 

Podsetimo, i princ Endru, sin kraljice Elizabete je umeštan u ovu priču, zbog čega ga je kraljica razrešila svih dužnosti. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas