Oglas
· · Komentari: 0

HTELI SU DA GA PRODAJU ZA 200 EVRA: Život Džeki Čena je obeležilo siromašno i teško odrastanje

Detinjstvo Džeki Čena nije bilo nimalo lako

1713087455_Foto-Profimedia--Courtesy-Everett-Collection.jpg
Foto: Profimedia/ Courtesy Everett Collection
Oglas

Rođen je kao Čen Kong-sang, što znači „Čen rođen u Hongkongu“, a ovo ime su mu dali roditelji, političke izbeglice iz Kineskog građanskog rata.

Bili su veoma siromašni, a slavni glumac je jednom prilikom otkrio da su ozbiljno razmišljali o tome da ga prodaju jednom lekaru Britancu za 200 dolara kako bi preživeli.

Kad su ga roditelji upisali u Kineski operski zavod u Hongkongu, strogi internat u kojem su se starinskim, okrutnim metodama učili pevanje, gluma, pantomima, akrobacije i borilačke veštine, nisu to učinili zato što su mislili da je dečak posebno talentovan, nego iz razloga što su oboje našli bolje plaćeni posao, kao kuvar i sobarica u ambasadi u Kanberi, u Australiji.

Džeki Čen

Odlučili su da se presele, ali nisu smeli sa sobom da povedu dete pa su sina jednostavno ostavili u internatu. DŽeki Čen imao je samo šest godina kada su ga roditelji, faktički, napustili.

„Bio sam ljut i ogorčen. Svakog meseca ostale su posećivali roditelji, donosili im hranu, odeću, čarape, a mene niko. Nisam mrzeo majku i oca. Ali bio sam duboko nesrećan“, ispričao je Čen jednom prilikom za medije.

Ovde je on obučen za majstora borilačkih veština, a sa samo 18 godina oprobao se u glumi. Upisao se u istoriju svetske kinematografije, a posebno je zanimljivo da većinu opasnih scena kojima obiluju njegovi filmovi izvodi upravo on. Kaskaderi mu služe za scene sedenja i hodanja, kako bi za to vreme on mogao da odmori.

Inače, roditelji DŽija Čena, Li-Li i Čarls, imali su burne živote.

Naime, Čarls Čen je neko vreme radio kao špijun, dok je Li-Li Čen dovođenja u vezu sa šangajskim podzemljem, a hapšena je i zbog krijumčarenja droge.

Ona se i redovno kockala i bila je poznata po tome.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas