· · Komentari: 0
INTERVJU

Maja VOLK otvorila dušu: KANCER sam pobedila ŽIVOM BILJNOM HRANOM (Prvi DEO)

Ova pobornica zdrave ishrane i zdravih životnih navika, a danas i književnica koja deli svoja iskustva sa javnošću...

1628109407_IMG_20210127_184236509_2.jpg
Foto: Privatna arhiva/Maja Volk

Maja Volk, naša poznata scenaristkinja, univerzitetski profesor i muzičar, jedna je od uspešnih žena u Srbiji koja je, između ostalog,  sa neverovatnom voljom i snagom pobedila kancer. Ova pobornica zdrave ishrane i zdravih životnih navika, a danas i književnica koja deli svoja iskustva sa javnosti, ne tako davne 2008. godine dobila je karcinom grla, iako nikada nije bila pušač. 

Pročitajte još: NAJGORE stvari koje konzumirate UJUTRU su KAFA I JOGURT: Promenite ove navike i istopićete SALO sa stomaka! 

Nakon operacije, prekinula je hemioterapiju, potpuno promenila ishranu i način života i počela da jede samo sirovu biljnu hranu. Danas, Maja Volk ističe da je izlečena, puna energije i je sada njen organizam najzdraviji. Osim toga, ona nesebično deli savete kako da svoj organizam očistimo od toksina, malignih ćelija i vratimo ga u prirodnu ravnotežu. 

Maja Volk nesebično deli savete kako da svoj organizam očistimo od toksina, malignih ćelija i vratimo ga u prirodnu ravnotežu...


Foto: Privatna arhiva/Maja Volk

S tim u vezi, Maja Volk već punu deceniju zasniva svoj jelovnik na sirovoj hrani. Nabrajajući prednosti ove vrste ishrane, naša sagovornica ističe pre svega uštedu vremena, činjenicu da je ova hrana lako svarljiva, bazna je i što su potrebne male količine unetog voća i povrća da bi se organizam nahranio i u sebe uneo sve što mu je potrebno,  a višak energije se onda usmerava u regeneraciju organizma I opravku svega što “ne štima”.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

- Posle epizode sa rakom, kada na konvencionalnoj hrani nisam uspela da se oporavim niti povratim dobru krvnu sliku, prešla sam na živu biljnu hranu i za nedelju dana se videlo na koži. Za dve nedelje na kosi koja se oporavila posle zračenja, a za tri nedelje mi je krvna slika bila savršena. Za mene više nije bilo dileme, to je to, pogotovo što sam oduvek obožavala voće, a mrzela da kuvam – tvrdi naša sagovornica, scenarista Maja Volk.

Kada na konvencionalnoj hrani nisam uspela da se oporavim niti povratim dobru krvnu sliku, prešla sam na živu biljnu hranu 

Govoreći o jelovniku zasnovanom na sirovim namirnicama, Maja Volk poredjenja radi, navodi da orašasti plodovi koji se najduže vare zbog masnoća, ostaju u želucu tri i po sata, dok se meso, pogotovo ako je sa krompirom i hlebom, vari čak osam sati.

Foto: Privatna arhiva/Maja Volk

- Ako znate da se 70 posto hormona sreće, serotonina stvara u organima za varenje, onda je jasno da kad predjete na ovu hranu da se I bolje I radosnije osećate. Ja nemam loš dan niti umor, niti mrzovolju kao posledicu lose hrane – ističe ova najsmena profesorka.

Pročitajte još: Uklonite MRLJE OD MASNOĆE na najbrži način

Maja Volk se oprobala i kao književnica, pre svega pripremajući knjige koje usmeravaju javnost na zdrave načine života...

Prema njenim objašnjenjima, apsolutno svi mogu i treba da pređu na ovu najprirodniju od svih ishrana. Kako u prirodi niko termički ne obrađuje svoju hranu osim čoveka, ali upravo zbog toga čovečija vrsta je jedna od bolesnijih vrsta na svetu, tvrdi Maja Volk. Ovo je posebno značajno za one koji već imaju zdravstvene problem, osim za ljude kojima su oštećeni organi za varenje, operacijama i drugim intervencijama, onda njima na žalost ni ova hrana ne može da pomogne, objašnjava Volkova, koja se oprobala i kao književnica, pre svega pripremajući knjige koje usmeravaju javnost na zdrave načine života. 

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Najveću životnu bitku dobila je pre više od jedne decenije, kada se uspešno izlečila od kancera. Taj period usmerio ju je ka zdravijim životnim navikama i ishrani, koju i danas primenjuje.

- U vreme kada sam bolovala od kancera, nisam ništa znala od ovog što sada znam, ali sam intuitivno osećala da način kako zvanična medicina tretira bolesti nije logičan ni dobar. Jednostavno ne posmatraju nas kao kompleksna celovita bića već se bave delovima, a u nama je sve isprepletano, I telo I duša – objašnjava naša sagovornica i ističe da se 14 godina kasnije ne oporavlja od kancer, a već od posledica medicinskih intervencija, operacije, zračenja i hemioterapije.

Pročitajte još: Tri PRIRODNA ANTIBIOTIKA koja će uništiti bakterije i ojačati IMUNITET!

U vreme kada sam bolovala od kancera, nisam ništa znala od ovog što sada znam, ali sam intuitivno osećala da način kako zvanična medicina tretira bolesti nije logičan ni dobar...

- Pobegla sam posle druge i nisam primila punu dozu prepisane radijacije, da jesam, danas ne bih bila živa, u to sam apsolutno ubeđena. Tada sam verovala lekarima, ali kada su završili samnom, izgledala sam trideset godina starije i bila sam invalid, bez grkljana, pluvačnih žlezda, epiglotisa, oštećenog mišića trapeza koji drži rame, sa rupama u pamćenju, u teškoj depresiji I očaju. I onda sam još godinu dana lutala, jela “jaku” hranu I napravila još gore stanje. Na kraju, posle sloma živaca, prvo sam krenula sa psihoterapijom koja me je izvukla, a onda sa živom biljnom hranom i za dva mesec sam bila ponovo ja. 

Namirnice i jelovnik Maje Volk uz pomoć kojeg je, kako tvrdi, pobedila kancer otkrivamo sutra, u drugom delu velikog intervjua...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.