· · Komentari: 0

Preminuo Kornelije Kovač: Napustio nas slavni kompozitor

Proslavljeni kompozitor, Kornelije Kovač, preminuo je danas

1663049903_51499_godum20191704201921_f.jpg
Foto: V. Danilov

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini danas u Beogradu, piše Kurir. Uzrok smrti za sada nije poznat.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, pridružio se sarajevskom najpopularnijem rok bendu, Indeksima. Sa njima je bio na dvomesečnoj turneji u Rusiji.

Pročitajte još: U braku je sa tatinim kolegom: Evo kako izgleda ćerka legendarnog glumca Desimira Stanojevića (FOTO)

Kornelije Bata Kovač postaje član Indeksa 1966. godine.

Septembra 1968. godine Kornelije se preselio u Beograd gde je osnovao Korni grupu, koja je 1974. predstavljala SFR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

Kornelije Kovač je pisao muziku za pozorište, filmove i televiziju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.