Oglas
· · Komentari: 0

Prvo javno obraćanje kralja Čarlsa nakon što mu je dijagnostikovn rak: "Ohrabrujuće je čuti kako je deljenje moje dijagnoze pomoglo"

Bakingemska palata objavila je 5. februara da je kralju dijagnostikovan rak nakon lečenja benignog uvećanja prostate.

1707637114_profimedia-0843880391.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kralj Čarls sada je dao svoju prvu javnu izjavu nakon objavljene dijagnoze o bolesti. U izjavi koju je u subotu objavila Bakingemska palata, kralj (75) je izrazio zahvalnost za sve dobre želje koje je dobio nakon vesti o bolesti.

- Želeo bih da izrazim najsrdačniju zahvalnost na brojnim porukama podrške i lepim željama koje sam dobio poslednjih dana. Kao što će svi oni koji su oboleli od raka znati, takve ljubazne misli su najveća uteha i ohrabrenje. Jednako je ohrabrujuće čuti kako je deljenje moje sopstvene dijagnoze pomoglo da se unapredi razumevanje javnosti i osvetli rad svih onih organizacija koje podržavaju obolele od raka i njihove porodice širom Ujedinjenog Kraljevstva i šire. Moje doživotno divljenje njihovoj neumornoj brizi i posvećenosti je još veće kao rezultat mog ličnog iskustva - rekao je Čarls u saopštenju, prenosi Pipl.

Palata je podelila saopštenje o kraljevoj boelsti nedelju dana nakon što je napustio londonsku kliniku nakon trodnevnog boravka nakon što je 26. januara bio podvrgnut lečenju uvećane prostate.

Trenutno nema planova za imenovanje državnih savetnika u ime kralja Čarlsa, a ne očekuje se da će princ Vilijam biti regent. Princ od Velsa, međutim, može da preuzme neke dužnosti za svog oca pored svojih dosadašnjih dužnosti. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas