· · Komentari: 0

Vil Smit napušta Akademiju: " Srce mi je slomljeno"

Vil Smit napravio je još jedan korak nakon zvaničnog izvinjenja

1648883938_profimedia-0674085670.jpg
Foto: profimedia

Dodela prestižne filmske naragde, "Oskar", održana je u ponedeljak, a incident koji se dogodio između Vila Smita i Krisa Roka kada je Vil udario šamar Krisu nakon što je napravio šalu sa njegovom suprugom na račun alopecije koju iima, povukao je sva svetla sa filma i ođeknuo svetskim medijima.

Vil je nakon događaja uputio izvinjenje Krisu i Akademiji, a sada je dao i ostavku, prenosi People:

- Direktno sam odgovorio na obaveštenje Akademije o disciplinskom saslušanju i u potpunosti ću prihvatiti sve posledice po moje ponašanje. Moji postupci na 94. dodeli Oskara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Spisak onih koje sam povredio je dugačak i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i globalnu publiku kod kuće. Izneverio sam poverenje Akademije. Drugim nominovanima i pobednicima sam oduzeo priliku da slave i budu slavljeni zbog svog izvanrednog rada. Srce mi je slomljeno. Želim da vratim fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim dostignućima - iskren je Vil i najavljuje odlazak sa Akademije:

- Dakle, dajem ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke, i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra odgovarajućim.

Pročitajte još: (VIDEO) PROVALJENA JE! Pogledajte Džejdinu REAKCIJU na šamar Vila Smita, svi je PROZIVAJU u komentarima

Posle Smitove ostavke, Dejvid Rubin, predsednik Akademije filmskih umetnosti i nauka, takođe je izdao saopštenje:

- Primili smo i prihvatili trenutnu ostavku gospodina Vila Smita sa Akademije filmskih umetnosti i nauka. Nastavićemo da nastavimo sa našim disciplinskim postupkom protiv gospodina Smita zbog kršenja Standarda ponašanja Akademije.

Napominje se i da je nakon što je udario Krisa od Smita „zatraženo da napusti ceremoniju i da je odbio“.

Rok je prekinuo ćutanje o incidentu tokom emisije u The Vilburu u Bostonu u sredu uveče, rekavši publici:

- Još uvek obrađujem šta se dogodilo.
 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.