Oglas
· · Komentari: 0

Zavirite u dom Vedrane Rudan: Uživa u kući staroj 400 godina sa pogledom na njen rodni kraj (FOTO)

Književnica britkog jezika, Vedrana Rudan, otvorila je vrata svog doma pred kamerama

1653721015_________kuca3.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub/RTS
Oglas

Poznata književnica Vedrana Rudan rođena je u Opatiji. Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci – kako sama navodi „srpski ili hrvatski“ i nemački jezik. U životu je, pre nego je postala poznata, radila razne poslove - bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju...

Pročitajte još: "TRAŽI VILE OKO SVOJE NJIVE": Jovana Jeremić otkrila šta su joj astrolozi PROREKLI za drugog muža i šta je ključ za njeno srce

Danas, Vedrana živi u Rijeci, a nedavno je ugostila ekipu RTS-a i tom prilikom otkrila mnoštvo detalja iz privatnog života. Ona je za javnost otvorila i vrata svog čarobnog doma:

- Suprug je pronašao ovu malu, staru kuću. Mislim da ovo zdanje ima 400 godina, to je spomenik nulte kategorije - istakla je Vedrana.

Kuća je stara bar 400 godina, foto: Printskrin/Jutjub/RTS

Ali, Vedrana nije zavolela kuću na privi pogled, naprotiv:

- Kad sam ja videla tu ruševinu, ja sam se zgrozila. Svidelo mi se, ali sam rekla suprugu, nemoj da kad zapneš sa majstorima da me pitaš nešto. I dan danas je tako ostalo, stalno po kući nešto radimo - rekla je u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

Ušuškana u palmama u smokvama, foto: Printskrin/Jutjub/RTS

- Jednom prilikom me je izvređao majstor kada sam došla po svog supruga u kafić: "Ostavi ga na miru, ovo je najgora žena na svetu". Ja mu odbrusim: "Kako vas nije sramota tako da pričate, prvi put se vidimo u životu, a vi lupetate!". Tek on meni poručuje: "Ja sam vam ženo kuću izgradio". Nakon toga sam mu rekla da je kvalifikovan za to što priča, ali sam mu se svakako krvi napila - navela je Vedrana.

Pročitajte još: Jeziva ispovest poznate knjižavnice: Vedrana Rudan dva puta pokušala da ubije oca

Pošto živi na moru, pogled kroz prozor nije nešto što smatra za posebnu čar svog doma:

- Odrasla sam uz more, tako da me pogled na more odavde ne uzbuđuje. Ali kad god sam negde gde nema mora, uvek mislim da preko zgrada i drveća u daljini mora biti mora. To je u meni, ali ne toliko da bih sada šetala pokraj mora i bacala kamenčiće - zaključila je ona.

Pogled na Opatiju, foto: Printskrin/Jutjub/RTS

Više fotografija Vedranine kuće, pogledajte u galeriji ispod.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas