· · Komentari: 0

Žena Brusa Vilisa o njegovoj borbi sa bolešću: "Volela bih da to nisam ja"

Od kad je glumcu Brusu Vilisu dijagnostikovana demencija, njegova supruga, Ema Heming Vilis, odlučila je da svoj rad posveti podizanju svesti o ovoj bolesti

1684661469_abae3cd6fc2a5760de163f19e5e4e1ed8da140ff.jpg
Foto: Profimedia

Ema ističe da oseća da ima"novu svrhu" usred muževljeve borbe sa demencijom. Koristi iskustva svoje porodice da progovori o zdravlju mozga u nadi da će „ukloniti tu stigmu“.

- Za mene je to zaista povezivanje sa zajednicom i otvorenost i mogućnost da pričam o demenciji i da uklonim tu stigmu da oko toga nema sramote. Pretpostavljam da imam novu svrhu, i toliko sam uzbuđena što mogu da podelim ono što učim sa svima. Kao da je vatra zapaljena. To je moja nova svrha i evo me - rekla je ona, prenosi Mirror.

Međutim, priznala je da ponekad poželi da nije na njoj da podigne svest i pokuša da napravi promenu.

- Mrzim što sam to ja. Volela bih da nisam, ali neću da ćutim. Koristiću svoj glas i kroz akciju, svest i razgovor to stvara promene - dodala je Ema.

Brusova porodica je prošle godine objavila detalje njegovog zdravstvenog stanja, a Ema je nedavno objavila da su opcije lečenja izuzetno „tanke”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.