· · Komentari: 0
ISHRANA

Banane za pritisak, a ako imate visok ŠEĆER jedite OVU namirnicu

Ako bolujete od šećerne bolesti, anemije, tegoba u klimaksu, migrene, zatvora ili imate neki neurološki problem jedite što više hleba ili pahuljica od raži.

1620991003_Depositphotos_40948023_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ova žitarica bogata je vitaminima i mineralima koji imaju višestruk uticaj na očuvanje zdravlja. Hranljive osobine raži su poput pšenice i kukuruza, jer ni ova žitarica nema omotač oko zrna, pa se u ishrani može koristiti i u prirodnom obliku bez tehnološke obrade.

Pročitajte još: Jednostavan recept za TOFU sa povrćem! Savršen predlog za ručak (FOTO)

Foto: Piksabej

Banana

Iako se uglavnom smatraju zimskim voćem banane su uvek dobre u ishrani. One znatno snižavaju krvni pritisak, a to je zbog visokog procenta kalijuma koji sadrže. Bogate su i natrijumom, zbog čega su dobar diuretik i pomažu eliminisanje nakupljene suvišne tečnosti u organizmu.

Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)

Banane su izuzetno bogate topivim vlaknima, što pozitivno deluje na srce i direktno smanjuje rizik od bolesti srca. Poboljšavaju raspoloženje, a naročito su dobre posle dijareje jer vraćaju izgubljene minerale.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.