Oglas
· · Komentari: 0
HRANA

Da li znate zašto 50% KROMPIRA završi u SMEĆU? Razlog je NEVEROVATAN

Da li ste znali da dok broj gladnih širom sveta neprekidno raste, godišnje se u Evropskoj uniji baci sto miliona kilograma hrane?

1610190232_Depositphotos_228395166_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Pojedina istraživanja pokazuju da krivaca za ovu ružnu pojavu ima u svakom delu starog kontinenta, ali novija studija Evropske komisije prste upire pre svega u - Britance.

Pročitajte još: Znate li šta je SAPIOSEKSUALNOST? Bitan je visok IQ

Trikovi u kupovini
Savet je da u nabavku uvek idemo sa spiskom potrebnih stvari, a ne da kupujemo stihijski, bez plana i reda. Većina nasedne na marketinške trikove, pa uzmemo nešto što nam ne treba samo zato što je na akciji.

Svake godine, prosečan stanovnik ove zemlje baci 150 kilograma hrane. Čak četvrtinu mesa i ribe, 40 odsto voća i 50 odsto krompira završi u kanti za smeće. Istraživanja pokazuju da Britanci to podjednako rade i kod kuće, ali i kada ručaju u restoranu ili odsedaju u hotelu. To im je naprosto rutina.

Iako su Britanci trenutni rekorderi u neslavnom bacanju namirnica, ni mi nismo ništa racionalniji, pa stručnjaci objašnjavaju da je važno da svi promenimo navike u kupovanju hrane, pa ćemo tako naučiti da budemo pametniji.

Pročitajte još: Žene prve dignu ruke: Muškarci, kada čujete šta je razlog nećete praviti GREŠKE

I ne zaboravite da je od toga uvek bolje i humanije da hranu poklonimo nekome kome je potrebna, da je ostavimo ispred zgrade, nahranimo napuštene pse i mačke... Tako ćemo učiniti dobro delo, umesto što ćemo se osećati prazno u trenutku kada ostatke obroka samo bacimo u kantu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas