Oglas
· · Komentari: 0
MOĆNO ZNAČENJE

Devet ženskih IMENA koja znače LJUBAV!

Podarite svojoj devojčici ime sa značenjem ljubavi.

1629810510_woman-1602098_1920.png
Foto: Piksabej
Oglas

Kada dajemo ime detetu treba da povedemo računa o njegovom značenju. Logično, svi želimo da značenje imena deteta ima pozitivnu konotaciju, a ovaj put vam predstavljamo ženska imena u čijem se značenju krije ljubav.

Pročitajte još: Šta znači ako nosite PRSTEN NA PALCU? Tumačenje za svaki prst!

Domaća imena

Mnoga naša domaća imena slavenskog porekla izvode poreklo od osnove “ljubiti”, u smislu voleti ili biti voljen.

Ženska imena: LJuba, LJubana, LJubica, LJubinka, LJubislava.

Foto: Piksabej

Strana ali odomaćena imena

Ovo su imena stranog porekla koja su uobičajena na našem podneblju.

Jasmina - Ime je  persijskog porijekla izvedeno od reči  "Yasaman ", što je naziv belog mirišljavog ukrasnog cveta, a sama reč ima značenje "čulnost ljubavi".  Ime je iz persijskog jezika u 16. veku preko Španije preneseno u Evropu i potiče iz novijeg vremena kada se u narodu razvio običaj davanja imena po nazivu cveća. Ime je u raznim varijantama zastupljeno širom sveta.

Kalina – u Australiji to znači “voleti”.

Mina – lepo nemačko ime za devojčice znači “ljubav”.

Mila - na ruskom znači “miljenica ljudi, voljena od svih”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas