· · Komentari: 0
TREŽNJENJE

Dva trika da se REŠITE MAMURLUKA nakon noći sa previše alkohola

Priroda nudi svoj preparat, ali i pravi obrok rešiće vas mamurluka.

1611704486_pijanstvo.jpg
Foto: Pixabay

Majka priroda nudi neka rešenja za ublažavanje problema, sa kojima se susrećemo nakon noći preterivanja u alkoholu. Pijanstvo dehidrira naš organizam, ostavlja nas sa niskim nivoom šećera u krvi i bez dovoljno energije za normalno funkcionisanje.

Pročitajte još: BEZ GLADOVANJA: Skinite 5 kilograma sa čuvenom ROTACIONOM dijetom (KALENDAR)

Majka priroda nudi nekoliko savršenih rešenja. Glavni prirodni preparat je đumbir, ali i uravnoteženi doručak. 

Đumbir

Đumbir se odavno koristi u kineskoj medicini kao lek protiv mučnina, a njegovu medicinsku vrednost potvrdila su i brojna istraživanja. Šoljica čaja od đumbira uz doručak jeftin je način da se postigne dvostruki učinak, nadoknadi izgubljena tečnost i umiri želudac.

Dve kašikice đumbira čine čudo!

U vruću vodu stavite dve kašičice đumbirovog praha, pola soka od limuna i dve kašičice meda. Pričekajte par minuta pre konzumiranja.

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

Uravnotežen doručak

Iako mnogima nakon noći sa previše pića nije do jela, lekari ističu da je doručak, nakon što je alkohol poremetio nivo šećera u krvi, ključan. I to lagani doručak, bez pržene i teške hrane poput voća i žitarica. Banane i avokado koji sadrže kalijum su dobrodošli  jer gubitak elektrolita prati prekomerno konzumiranje alkohola.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.