· · Komentari: 0
SLAVNE ULOGE

Gluma je bila MLADALAČKI hir! Evo čime se zapravo bavila MARIJA iz "Žikine dinastije"

Danas je preminula glumica Rialda Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u Žikinoj dinastiji

1611681514_rialda-k.png
Foto: YouTubeScreenshot/dami1622

Rialda Kadrić, popularna glumica iz serijala Žikina dinastija, napustila nas je danas su 58. godini života. Uloga Marije Todorović u filmu  Žikina dinastija proslavila ju je u srpskoj kinematografiji, a prvi u ovom filmskom serijalu snimila je samo sa 13. godina.  

Pročitajte još: Imala je samo 13 godina kada je snimala film "Žikina dinastija": A da li znate da uloga Marije nije bila namenjena njoj?

Poslednji film koji je snimila je bila drama Milana Jelića „Čudna noć“ koja je objavljena 1990. godine. Nakon toga više nije snimala filmove, te se posvetila drugim zanimanjima.

Pročitajte još: Preminula Rijalda Kadrić, Marija iz "Žikine dinastije"

Nakon toga, naglo je prekinula perspektivnu glumačku karijeru. Rijaldino objašnjenje za taj potez bio je da je to bio mladalački eksperiment i da je posao psihoterapeuta nešto u čemu zaista uživa.

Rialda Kadrić je po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina.

Pročitajte još: "Užasno sam se potresla"... Lidija Vukićević teško podnela vest o smrti Rialde Kadrić

Prvo je pisala radio kolumne o Londonu za Radio Beograd i Treći kanal Radio Televizije Srbije. To joj je, kaže, pomoglo da preživi odlazak iz Beograda i prihvati novu sredinu, ljude i okolnosti, da to deli sa ljudima i oseća njihove reakcije. Raspadom Jugoslavije i početkom krvavog sukoba, interesovanja slušalaca su se promenila, pa je Kadrićeva radila kao reporter i izveštač, prenosi "Biografija".

Preminula je iznenada u Atinu, gde je poslednje vreme živela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.