· · Komentari: 0
ishrana

Kombinacija CIMETA i MEDA: Šta bi sve mogla da donese našem organizmu

Ako budete svakodnevno koristili cimet i med primetićete mnogobrojne benefite koje imaju na vaš organizam

1606813090_honey-2542952_1280.jpg
Foto: Pixabay

Cimet, jedna je od najaromatičnijih začinskih biljaka. On ne samo da daje odličan ukus hrani, već se u tradicionalnoj medicini koristi i kod osoba koje imaju probleme sa viškom kilograma. Posebno je dobar u kombinaciji sa medom jer se veruje da njihovo svakodnevno konzumiranje može produžiti život.

Evo na šta sve utiče ovaj magičan miks – cimet i med:

Prehlade

Oni koji pate od uobičajene ili teške prehlade trebalo bi uzeti jednu kašiku meda pomešanu sa 1/4 kašičice cimeta u prahu jednom dnevno tokom tri dana. Na ovaj način ćete se rešiti hroničnog kašlja, prehlade i bolova u sinusima.

Foto: Pixabay

Pročtajte još: Ova hrana nam ne dozvoljava da zaspimo

Holesterol
Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa 470ml vode. Ovaj napitak će smanjiti nivo holesterola. Dokazano je da pacijenti koji su redovno pili ovaj napitak barem 3 puta dnevno, nakon nekog vremena nisu imali problema sa visokim holesterolom.

Imunitet

Svakodnevno korištenje meda i cimeta jača imunitet i štiti telo od bakterija i virusa. Med sadrži različite vitamine i veliku količinu gvožđa. Konstantna upotreba meda i cimeta jača bela krvna zrnca koja se potom uspešnije bore protiv bakterija i virusa.

Probavne smetnje

Cimet u prahu pomešajte sa dve kašike meda i pojedite pre jela. Na taj način ćete moći svariti i najteža jela.

Srce i kardiovaskularni sistem

Napravite smesu od meda i cimeta u prahu i namažite na hleb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol i sprečava srčani udar. Osobe koje su već imale srčani udar bi trebalo da praktikuju ovu kombinaciju jer će pomoći sprečiti sledeći napad.

Pročitajte još: ISHRANA koja će smanjiti rizik od dijabetesa kod žena

Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i reguliše otkucaje srca. Kod osoba starije dobi, arterije i vene gube fleksibilnost pa može doći do začepljenja. Ova kombinacija meda i cimeta će pozitivno uticati na vene i arterije.

Foto: PIxabay

Umor

Pomešajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kada najčešće osećate umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku sedam dana.

Artritis

Urinarne infekcije
Pomešajte dve kašičiče cimeta u prahu, jednu kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u urinarnom traktu.

Dodajte dve kašike meda u jednu šoljicu vruće vode i jednu kašičicu cimeta u prahu. Ukoliko ovaj napitak redovno pijete, čak i hronični artritis može biti izlečen. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću ovog napitka mogu osloboditi od boli za mesec dana.

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose trebalo bi da pomešate jednu kašičicu maslinovog ulja, jednu kašiku meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Nanesite smesu na teme i držite 15 minuta, potom operite kosu.

Pročitajte još: BOLOVI U VRATU se uspešno rešavaju ovim vežbama (VIDEO)

Loš dah

Pomešajte 1 kašičicu meda i 1 kašičicu cimeta u prahu sa toplom vodom. Svako jutro isperite usnu duplju pa će vaš dah biti svež tokom celog dana.

Ubod insekata

Pomešajte jednu kašiku meda i dve kašike mlake vode. Dodajte jednu kašičicu cimeta u prahu, napravite smesu i umasirajte na ubodene delove. Dokazano je da se bol smanjuje u roku od dva minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.