· · Komentari: 0
POST

O Nedinom beskvasnom HLEBU kolaju priče, a o paštetama legende - Evo njenih recepata!

Nedu svi znaju na Kalenić i Palilulskoj pijaci, a čuvena je po beskvasnom hlebu i kolačima bez šećera.

1607772123_Nada1.jpg
Foto: A. M.

- Mi u kući jedemo kao i svi drugi ljudi, a na trpezi se nađe i meso, ali se trudimo da se hranimo zdravo i to želimo da podelimo sa drugima - kaže Neda Jovanović, koja na beorgadskim pijacama prodaje zdrave hlebove i kolače

Pročitajte još: Za mršavljenje, loš holesterol, krvne sudove...Evo šta sve leči JEČMENA VODICA

Neda pravi slatke kolače bez šećer, jer ih zaslađuje stevijom i šumskim medom. Na taj način mogu da se naprave "čiz kejk", štrudla od rogača i maka, ali i banana, višnja i narandža kolač.

Hleb od heljde se pravi lakše od belog!
Sagorevač masti
Najbolji "sagorevač masti" je mešavina: đumbira, lana, peršuna, ovsa, kurkume, kumina, ruzmarina, cimeta, majorana, komorača, bibera, anisa, čili paprike i nane.

NJeni kupci se redovno vraćaju, jer proizvodi ne sadrže štetne arome, zaslađivače i konzervanse. Neda kaže da i druge domaćice mogu da pripreme hleb, kekse, kolače na isti, zdrav način.

Pročitajte još: RUSKI lekari otkrivaju recepturu: NARODNI LEK koji trajno reguliše krvni pritisak

- Hleb od heljde se pravi lakše od belog, jer se ne mesi mnogo, a namazan pestom od rukole postaje vrhunska đakonija - ističe Neda.

Lako se pravi i pašteta od heljde sa slačicom i mirođijom, kao i humus, a dovoljno je da domaćica ima samo mikser, supersecko ili multipraktik.

Beskvasni hleb i pašteta od rukole ili sušenog paradajta su  vrhunsko jelo!

- Kupci obično dođu i ispričaju šta ih muči, pa im preporučim kako da reše problem - kaže Nada.

Pročitajte još: Muči vas MIGRENA? Proverite da li vas to telo upozorava na KRVNE UGRUŠKE

Beskvasni hleb može da umiri stomak, a ukoliko nekog muči želudac ponudi mu mešavinu čajeva, sok koji okrepljuje i beskvasni hleb. Ko ima probleme sa bubrezima Neda mu da kleku.

Neda kaže da su kolači bez šećera zdraviji! Foto: A. M.

Pročitajte još: Da li previše zagrljaja može da RAZMAZI DECU? Kako treba da se postavite

Mešavine čajeva i lekovite tinkture pravi sin koji se razume u lekovite biljke i uticaj prirodnih preparata na organizam. Uz čajeve sin pravi i dodatke jelima za dobro varenje, multivitamin, himalajsku so i sagorevač masti.

Nedin recept za humus
Nada otkriva tajjnu kako sprema humus, a recept je dobila od palestinskog đaka koji je u Beorgadu studirao stomatologiju.Skuva se leblebija i pomeša sa susamovim puterom, belim lukom, limunovim sokom i dodaju se ljuta paprika, majčina dušica, mirođija i ruzmarin. So prema ukusu.

Ipak, najtraženiji su beskvasni hlebovi od neprosejanih žitarica, svežeg voća i orašastih plodova, ali i kolači bez šećera.

Podignite imunitet zdravom hranom i čajevima

Neda kaže da je u ovo doba godine podići imunitet, a za to je najbolje napraviti tinkturu od korena ehinacee i habanero papričica. Ova tinktura je jača od antibiotika deset puta!

Post se lakše podnosi ako se jede ukusna i raznovrsna hrana. Nada predlaže da se uz beskvasni hleb jedu namazi.

Pročitajte još: Do SAVRŠNE LINIJE sa malo truda: Jednostavni saveti za gubitak kilograma

- Napravite paštetu od sušenog paradajza i maslinovog ljua, bosiljka i origana. Ili izmiksirajte heljdu, slačicu, mirođiju i crni luk, ješćete bolje nego da je pred vama kilogram mesa - kaže Neda.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.