Oglas
· · Komentari: 0

Spremite čaj od peteljki trešanja: Odličan je za reumu, bubrege i bolesti srca

U narodnoj medicini za razne bolesti preporučuje se čaj od peteljki trešanja u različitim varijacijama. Zato ne bacajte peteljke, već ih osušite i spakujte u papirne vrećice, mogu vam zatrebati.

1716466333_3889263_caj-od-tresanja-shutterstock-238366273_ff.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Trešnje se sastoje iz proteina, ugljenih hidrata i vrlo malo masti. Od vitamina u najvećoj meri sadrže A i C vitamine, a osim toga dobar su izvor i vitamina B1, B2, B3 i B6. Pune su kalcijuma, kalijuma, gvožđa, magnezijuma i cinka, a u njihovim slasnim plodovima ima dosta folata, te se naročito preporučuju trudnicama.

Otkrivamo vam kod kojih tegoba može da pomogne čaj od peteljki trešanja:

Za bubrežne bolesti

Protiv bolesti bubrega i mokraćnih kanala treba šaku peteljki trešanja skuvati u litri vode. Peteljke se kuvaju dva minuta od trenutka kada voda provri. Onda se čaj ostavi da malo odstoji, procedi i pije nezaslađen povremeno u toku dana u gutljajima.

Za bubrežne kamenčiće

Protiv bubrežnih kamenčića takođe treba piti čaj od trešnjinih peteljki. Čaj se priprema tako što se kašičica peteljki prelije sa 200 grama vode ili mleka i kuva jedan do dva minuta. Zatim se čaj ostavi da odstoji poklopljen pet minuta, a onda procedi i pije tri puta na dan.

Za srčane tegobe

Protiv srčanih tegoba treba usitniti 25 grama koštica trešnje, a zatim ih staviti u 80 mililitara jake rakije. Ovako dobijen sadržaj treba ostaviti da odstoji deset dana na umerenoj temperaturi. Od dobijene tinkture treba piti dva puta na dan pet kapljica.

Za reumu

Protiv reume treba osam dana uzastopno piti sok od svežih trešanja. Sok se pije tri puta na dan po jedna čaša.

Za iscrpljenost

Za uklanjanje fizičke i umne iscrpljenosti treba, tri puta na dan, pojesti po 250 grama ovog voća.

Čaj za celulit

Potrebno je

30 do 50 g peteljki trešanja
litar vode
½ kg trešanja

Priprema

Peteljke prelijte hladnom vodom i poklopite. Posle 12 sati na tihoj vatri zagrevajte desetak minuta pa prelijte cele plodove trešnje. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas