· · Komentari: 0

Novi hit u ishrani: Mleko od graška, da li biste probali?

Ovo neobično mleko pravi se od žutog graška

1673533516_shutterstock_1841706979-mleko-od-graska.jpg
Photo: Shutterstock

Primena graška je široka, ali sada se pojavilo i nešto novo. Ukusno, pitko, neobično, dolazi u različitim ukusima,
a pritom je puno hranljivih sastojaka. Ako ste pomislili da je zelene boje, ne brinite, vizuelno se ne razlikuje od 
običnog mleka, a daleko je zdravije, tvrde nutricionisti.
Mleko od graška ima osam puta više proteina od bademovog, i čak 50 odsto više kalcijuma od ostalih mlečnih proizvoda.

Pročitajte još: Italijanska TOPLA ČOKOLADA: Opustite se, pustite neki lep film i uživajte! (VIDEO/RECEPT)

Foto: Shutterstock

Ova namirnica stiže u originalnoj beloj ambalaži, kao i sa aromom vanile i čokolade. U sebi sadrži 32 gama omega masnih kiselina, koja kako se navodi u 'LookerWeekly', može zaštititi organizam od nastanka kancera.

Pročitajte još: Kako se sprema FOKAČA? Poznata italijanska pogača ide uz svaki obrok

Ono takođe ima više vitamina D i gvožđa, a ovo je posebno važno za žene. Kompanija koja se bavi proizvodnjom ovog mleka, ističe da je potražnja velika. Ono je bez dodatkog šećera, i kako mnogi koji su ga probali navode- veoma kremasto i ukusno.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.