· · Komentari: 0
ZANIMLJIVOSTI

Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Lek protiv starosti, cvet besmrtnosti, trava života – ova tajanstvena biljka je imala mnogo naziva i bila je okružena mnogobrojnim legendama.

Depositphotos_145206289_xl-2015.jpg
Foto: Depositphotos

U njoj su tražili spas od starosti skitski carevi i sovjetske vođe, a Hitler je poslao po nju u Rusiju tajnu ekspediciju. Ovo je priča priču o astragalusu – prirodnom leku, koji produžava život i isceljuje mnoge bolesti.

Eliksir za firera

Kada se 1941. godine nemačka vojska približila Krimu, fašističkim vojnim jedinicama se priključila specijalna grupa naučnika. Ona je po naređenju Hitlera radila na tajnom projektu „Trava besmrtnosti“. Nacistički biolozi su tražili na Krimu jednu misterioznu biljku da bi napravili od nje eliksir dugovečnosti za firera.

Pročitajte još: BILA POPULARNA U JUGOSLAVIJI I RUSIJI: Kod kuće napravite MAST kojom ćete rešiti glavobolju

Magična biljka se zvala astragalus. Hitler je saznao za nju od svog privatnog lekara i travara Gerharda Madausa. Doktor Madaus pronašao je podatke o skitskom „cvetu života“, koji raste samo u stepi. Drevni narodi su ga smatrali lekom protiv starosti i pripisivali mu čarobna svojstva.

Šta sve leči astragalus
- srčanu fibrozu- obolenja kapilara- aterosklerozu- reumu- hematom na mozgu- virusne infekcije- bolesti bubrega- artrozu- stomatitis- opekotine- određene vrste tumora- hronični umor

Ispostavilo se da je u pitanju astragalus, ili „carska biljka“, kako su je zvali sami Skiti. U njihovim plemenima ovu travu su koristile isključivo vođe: za njih su lekari pravili od astragalusa i kobiljeg mleka isceljujući napitak po tajnom receptu. Plebejci nisu smeli da dodirnu carsku biljku pod pretnjom smrću. Astragalus je bio tabu i za žene, čak i za plemenite - jer one, po mišljenju Skita, ne umeju da čuvaju tajne.

Lek za Staljina

Nisu sačuvali tajnu astragalusa ni Nemci. Ruski partizani su saznali o njihovim istraživanjima na Krimu i preneli ovu informaciju Staljinu. Ali, sovjetski vođa je tada imao mnogo većih briga, pa nije obratio pažnju na ovaj izveštaj.

Nacistički naučnici su u međuvremenu uspeli da pronađu retku biljku i da je donesu u Nemačku. Međutim, Hitler je uzalud čekao eliksir dugovečnosti: doktor Madaus je uskoro umro ne završivši istraživanja.

Posle preokreta u ratu, firer je potpuno zanemario svoje ambiciozne naučne projekte – dok se Staljin, s druge strane, setio izveštaja o „travi besmrtnosti“. Sovjetski vođa je naredio najboljim biolozima i doktorima da prouče lekovita svojstva astragalusa i da naprave od njega preparat protiv starosti.

Eksperimenti su se sprovodili prvo na životinjama, pa posle na pacijentima jedne moskovske bolnice, koji nisu imali pojma kakav tačno lek uzimaju. Lekari su davali taj preparat obolelima od ateroskleroze (jer istu je dijagnozu imao i Staljin) i ljudima koji su doživeli moždani udar. Poboljšanje je bilo zapaženo kod 93 odsto pacijenata. Kada je Staljin saznao o sjajnim rezultatima eksperimenta, zatražio je taj lek i za sebe. Ali, uskoro je prekinuo tretman, jer je bio veoma paranoičan i uvek je sumnjao da ga truju saborci iz Politbiroa.

Pročitajte još: DOKAZANO - Ubodi pčela leči razne bolesti, Rusija priznala ovaj vid terapije kao ZVANIČAN

Ko zna koliko bi godina živeo Staljin da nije odustao od lečenja. Međutim, njegovi partijski naslednici su obratili ozbiljnu pažnju na astragalus. On je postao toliko popularan u sovjetskim vrhovima da je dobio naziv „trava kremljevskih vođa“. Većina članova Politbiroa doživela je duboku starost – i sasvim je moguće da je svoju ulogu u tome odigrala i skitska biljka dugovečnosti.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.