· · Komentari: 0
EGIPAT

Pogledajte malo BOLJE ovaj BODEŽ, da li vidite nešto ČUDNO?

Zašto je u Tutankamonovoj grobnici pronađen bodež napravljen od meteorita? Ovo pitanje i danas uzbuđuje stručnu javnost.

1608297792_historyy.PNG
Foto: Youtube/ screenshot HISTORY

Možda su i pre toga sumnjali, ali kada je analiza pokazala da bodež iz Tutankamonove grobnice ima visok sadržaj nikla, a to znači da je napravljen od gvožđa sa meteoritom.

Uz najmlađeg i najlepšeg faraona bio je sahranjen, praktično, čitav njegov materijalni život. Uz kočije, krevete, stolice, pa i igračke iz detinjstva, Hauard Karter je pronašao i dosta oružja.

Pročitajte još: Uran u Biku u januaru donosi finansijski ZEMLJOTRES: Da li treba ulagati u zlato i KRIPTOVALUTE?

Britanski arheolog nije ni sanjao kakvu će buru izazvati dva bodeža. Naime, kralj-tinejdžer imao je bodež napravljen od meteorita!

Gde je bodež?
Bodež može da se vidi u Egipatskom muzeju u Kairu, uz ostalo blago iz grobnice.
Titankamonova grobnica jedina nije opljačkana.

Tačnije, oštrica je napravljena od metala kakav ne postoji u Egiptu. Davne 1925. godine kada je, konačno, otkrivena prva grobnica koja nije bila opljačkana, niko nije razmišljao o bodežu faraona koji je mumificiran pre 3.300 godina.

Pročitajte još: Rade Popović, načelnik Beogradske kriminalističke policije, dobio je ZADATAK: Ko je ubio multimilionerku Dragu Mitrićević?

Grobnica Foto: Youtube/ screenshot HISTORY

- Meteoritsko gvožđe ima visok procenat nikla i kobalta, a to znači da je vanzemljskog porekla - odmah je saopštila istraživač Danijela Komeli.

Meteorit se izuzetno teško obrađuje!

Istraživači su koristili neiznvanzivnu tehniku X-zraka i potvrdili su da je istog sadržaja kao i meteorit koji je pronađen blizu Crvenog mora. Bodež ima futrolu od zlata, ukrađenu cvetnom dekoracijom.

Pročitajte još: Napravila je SELFI i sledila se od STRAHA!

Foto: Youtube/ screenshot HISTORY

Bodež je istražen 2016. godine i dobro je poznato je sa meteoritima izuzetno teško raditi i da bi se napravio bodež treba vrhunsko umeće.

Bodež je jedinstven na svetu, jer nema ni traga čekića!

- Ovaj bodež je jedinstven na svetu, ne samo zato što je izrađen od meteorita nego i zato što na njemu nema nikakvog traga čekića ili drugog oruđa kovača. Bodež je potpuno savršen sa svih strana i ne govori ništa o svom poreklu - Džef Vilijams, geolog.

Pročitajte još: Mogla je da izazove poplavu i zaustavljali su je samo PIVOM!

Naravno, neverovatano otkriće je zbunilo arheologe i od 2016. godine, kada su naučnici priznali da je bodež napravljen od meteorita, podgreva teorije da su drevni Egipćani bili sposobni graditelji i majstori zahvaljujući znanju koje su dobili od neke više inteligenicije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.