· · Komentari: 0
VINTIDž

POHLEPNE 80-te su se vratile, a ako nosite ovaj deo garderobe PODLEGLI ste trendu

Osamdesete godine prošlog veka se ponovo mogu videti na ulicama, jer su nove generacije rado pozajmile mnoge delove garderobe.

80s.jpg
Foto: Piksabej

Da li u ormanu imate helanke? Čestitamo, ušli ste u klub ljubitelja osamdesetih godina.

Pročitajte još: Potpuni HIT ili najveća BIZARNOST? Da li biste i vi svojoj kosi uradili OVO?!

Mnogo boja, veseli odevni predmeti, neon nijanse, sako zavrnutih rukama, ali i akcenat na ramenima - to su bile "osamdesete". Istina, bilo je tu i dosta modnih promašaja poput rukava "slepi miš" i karnera, ali ova decenija je u istoriji zabeležena  kao prosperitetna, vesela i - pohlepna. Ovu deceniju naročito glorifikukju milenijalci koji su prvi počeli da nose neke delove garderobe iz tog perioda.

Milenijalci naročito glorifikuju osamdesete i nose garderobu koja podseća na ttu deceniju.

Osamdesete su imale svoje lepotice, a neke od njih su čuvene manekenke poput Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Naomi Kembel. Međutim, prave modne ikone bile su zvezde iz serija "Beverli Hils" i "Dinastija" koje su najbolji primer tadašnje mode.

Naramenice

Akcenat je na ramenima. Nisu od sunđera kao osamdesetih godina, ali su rukavi ogromni. Prošle godine su se pufnasta ramena pojavila stidljivo, a sada se mogu videti u svim radnjama! Uz naglašena ramena nosi se i istaknut struk.

Prvo stidljivo, a onda su se pufnasta ramena vratila na velika vrata!

Šarene košulje sa lancima

Neki misle da su košulje sa zlatnim lancima "klasika", jer ih asociraju na Đanija Versaćea. Sada se nazivaju "barokne" košulje. I ponovo su moderne.

Helanke

Da li postoji devojka koja ne nosi helanke? I da li neko misli da helanke pre nisu postojale? Osamdesetih godina prošlog veka su nazivane "biciklističke" bermude, a na zgražavanje starijih devojke su ih tada prvi put nosile po gradu. Prave helanke prva je nosila Džejn Fonda koja ih je koristila za aerobik, a onda su se dolape muškarcima...

Pročitajte još: Blogerke ih obožavaju, a svaka žena ih mora imati u ormaru!

Sako

Osamdesetih su glavne političke zvezde bili Ronlad Regan i Mihail Gorbačov. Strogi političari su se prvi put nasmejali, a njihov glavni odevni komad, sako, izašao je iz kancelariju na ulicu.

Sakoi su izašli na ulicu, zasukanih rukava.

Naravno, sakoi su drastično poboljšani, jer su počeli da se šiju u raznim bojama i dezenima, mekanijih materijala, sa zanimljivim postavama i rukavi su - zasukani.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.