Oglas
· · Komentari: 0
POŽRTVOVANOST

Razvod nije lak: Najčešće GREŠKE roditelja nakon razvoda

Razvod je veoma bolan za sve članove porodice, a deca su posebno osetljiva.

1605700172_Depositphotos_358127022_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Razvod je za bračne partnere prekid ljubavi, predanosti, zajedništva, kraj jedne etape. Za dete je to nešto mnogo veće. Deca u takvim situacijama postaju posebno osetljiva te ih potezi roditelja nakon razvoda mogu obeležiti i ostaviti tragove za celi život.

Ne gledajte svoju decu kao odrasle osobe

Oni verovatno ne razumeju zašto se razvodite i kako se osećate tokom razvoda. Odgovorni ste za njih i morate im pomoći da se osećaju sigurno i zaštićeno te će onda sve biti uredu. 

Deci je potrebno da pružite podršku, a ne da ih opterećujete problemima!

Pročitajte još: Nauka otkriva: Ovo je omiljeni DEO DANA svim roditeljima

Nemojte da terate svoje dete da bira

Ono ne treba da bude u poziciji gde mora da izabere da li više voli mamu ili tatu i sa kim želi da živi, jer će na taj način imati osećaj kao da nekoga od vas dvoje izdaje. Potrudite se da što ravnopravnije podelite obaveze oko deteta s vašim partnerom i planirajte isključivo u detetovu korist.

Foto: Depozit

Ne kršite dogovorena pravila

Mnogi bivši bračni partneri prave sličnu grešku, trude se da budu omiljeni roditelj svom detetu. Ne pokušavajte da ga osvojite novim stvarima i kršenjem pravila koje je drugi roditelj postavio. Vaše dete će postepeno početi da radi ono što želi, šta god mu vi govorili. 

Iako ste razvedeni, vi i vaš bivši partner imate podjednaku obavezu u odgajanju deteta!

Pročitajte još: Prepoznajte PET prvih znakova da su vašem DETETU POTREBNE NAOČARE

Ne dozvolite detetu da oseća krivicu

Vaše dete se oseća krivim za razvod - pre ili kasnije, ovo bi se moglo dogoditi. Važno je da redovno razgovarate sa detetom kako biste sprečili da misli ovakvo nešto ili bilo šta slično ovome. Uz to, moguće je da ćete misliti da ste vi krivi za celu situaciju. 

Nemojte kriviti partnera za razvod

Posebno se preporučuje da loše i negativne misli o vašem bivšem ne delite sa detetom. Ne zaboravite da je dete vaše, ali i vašeg partnera. Ono ne mora prolaziti kroz to, a vi bi trebalo da se postavite kao odgovoran roditelj i odrasla osoba i da svoje probleme rešavate na zreo način. 

Foto: Depozit

Pročitajte još: Znate li KOLIKO PUTA u minuti otkuca bebino srce?

Dete ne sme da bude spona između dve zaraćene strane!

Ne pokušavajte da smanjite kontakt vašeg deteta sa drugim roditeljem

Ne svetite se bivšoj ljubavi tako što ćete mu uskratiti viđanje dece ili smanjiti kontakt telefonom. Rezultat svega jeste da ćete najviše povrediti dete.

Pročitajte još: Kako da postignete sve: Super saveti za ZAPOSLENE MAME

Nemojte se svađati pred detetom

Dete razume više nego što mislite. Nije uredu psovati, vređati i navoditi mane vašeg bivšeg partnera pred detetom, potrebno je sve rešiti u četiri oka, daleko od detetovih ušiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas