· · Komentari: 0
rešenje

Smirivanje panike u stresnim situacijama: Naučite TEHNIKU DISANJA

U stresnim situacijama lako može da nas obuzme panika.

1616583118_Depositphotos_42542137_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Taj nekontrolisani osećaj straha prate i razni fizički simptomi, poput brzog lupanja srca, nedostatka vazduha, vrtoglavice, mučnine i mnogih drugih.

Paniku ćete najbrže i najlakše da smirite – disanjem.

Pročitajte još: KAKO SE KAŽE: Da li je BICIKL, BICIKLA ILI BICIKLO?

Naime, fizički simptomi često su rezultat činjenice da zbog straha jednostavno zaboravimo da izdahnemo vazuduh koji se potom nakuplja u gornjem delu respiratornog sistema  i ometa normalno disanje.

Postoji jednostavna tehnika koja vam može pomoći da disanje regulišete, vratite ga u normalu i smirite se u stresnoj situaciji.

1. U sebi brojte do pet laganim tempom i pritom duboko udišite vazduh.

2. Kada izbrojite do pet, zadržite dah i u sebi brojte do četiri.

3. Zatim polako kroz nos ispuštajte dah i u sebi brojte do pet.

Pročitajte još: Svi smo bar jednom "pucali kostima", a zbog ove navike mladić je završio u bolnici

Ova tehnika koristi se za smirivanje prilikom napada panike i anksioznosti, ali pomoći će vam u svim situacijama u kojim osećate veliku napetost i stres.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.