· · Komentari: 0
NESANICA

STRUČNJAK OTKRIVA: Evo šta da uradite ako se PROBUDITE tokom noći i NE MOŽETE ponovno da zaspite

Uradite nešto što će vas umiriti i opustiti.

1603456280_Depositphotos_60092401_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ponekad se probudite po noći, bez nekog posebnog razloga, i nikako ne možete opet da zaspate? Lekar Robert Rauntri kaže da, koliko god bilo sati, ostanete budni.

Objasnio je detaljno za MBG zašto je puno gore siliti samog sebe da ponovno utonete u san, nego ustati, čak i ako je 3 ili 4 sata ujutru.

Ovakva situacija posebno se događa ljudima koji su pod stresom - razmišljaju o nedovršenom poslu, odgovornostima, problemima.

Pročitajte još: Nekoliko trikova kako da od spavalice postanete RANORANILAC

- Ako se budite i razmišljate o svim stvarima koje niste toga dana obavili, to je znak koji signalizira da ste otišli u krevet s puno neprerađenih informacija. Boravak u krevetu, zatvaranje očiju i opsednutost pitanjem zašto ne možete da spavaei neće utišati te misli. Umesto toga, um treba odvratiti - tvrdi Rauntri.

Lekar tvrdi da, ako je prošlo 30 minuta ležanja u mraku, a niste uspeli da zaspate - jednostavno treba da ustanete.

Pročitajte još: Ovo su SJAJNI TRIKOVI kako da se LAKŠE ODVIKNETE od CIGARETA (VIDEO)

Foto: Depozit

- Sve je bolja opcija od one da forsirate sami sebe na spavanje. Postanete nervozni i samo se još više razbudite. Umesto toga, upalite lagano svetlo, čitajte knjigu ili gledajte neki opuštajući sadržaj na televiziji.

- Bilo koja aktivnost koja ne podiže stres i adrenalin, dobro će vam doći. Jedina stvar koju ne biste trebali da radite je da kuckate po mobilnom telefonu. Društvene mreže, poruke i vesti samo će podići nivo stresa.

Pročitajte još: Perite zube i kada IZLAZITE i kada ULAZITE u kuću, jer tako sebi SPAŠAVATE ŽIVOT!

Ova tvrdnja ne znači da treba potpuno da odustanete od sna u takvim noćima, ali bi trebalo da ustanete i napravite nešto što će vas umiriti, opustiti i na kraju vam pomoći da zaspite.Takođe možete napraviti kupku s uljem lavande, slušati neku nežnu, umirujuću muziku, isprobati vežbe disanja... 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.