Oglas
· · Komentari: 0
DETOKSIKACIJA

TOKSINI su u hrani, vazduhu, lekovima... Evo kako da ih IZBACIMO IZ ORGANIZMA

Pročišćavanje organizma od nataloženih otrova i štetnih materija ključno je u prevenciji zdravlja

1616627407_Depositphotos_1831395_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Okruženi smo toksinima koji urnišu naše imuni sistem i narušavaju zdravlje kompletnog organizma. Toksini su u vazduhu, u zagađenjima i isparenjima, u hemijskim sredstvima koje koristimo za čišćenje kuće, preparatima za lepotu, lekovima, namirnica, pa i neorganskom voću i povrću.

Svakog dana pijte sokove za pročišćavanje organizma ili dan započnite čašom tople vode sa limunom

Iako se ne možemo spasiti svih toksina oko nas, ključna stvar je da budemo svesni da smo okruženi njima i da moramo primenjivati redovne tretmane detoksikacije organizma i izbacivanja svih nagomilanih toksina u telu. Donosimo vam nekoliko ključnih načina na koje možete izbaciti otrove iz svog organizma.

Pročitajte još: Rešite se zapušenog nosa pomoću SODE BIKARBONE

Uvek kupujte namirnice organskog porekla. Iako ove namirnice mogu imati nešto veću cenu, vredi ih kupiti, za dobrobit vašeg zdravlja i zdravlja vaše porodice. Pre konzumiranja voća i povrća, uvek ih ostavite da malo odstoje u vodi i dobro ih operite.

Pročitajte još: Podiže imunitet i smanjuje šećer u krvi: Ova biljka koristi se vekovima u tradicionalnoj medicini, a ima brojne zdravstvene benefite

Potrudite se da izbegavate sredstva za čišćenje koja sadrže veliki procenat hemikalija. Umesto hemisjkih sredstava za čišćenje, možete koristiti sodu bikarbonu, limun ili razblaženu sirćetnu kiselinu.  

 Koristite prirodne kozmetičke proizvode, na biljnoj bazi

Nikada nemojte sami na svoju ruku birati lekove i određivati terapiju. Takođe nemojte da uzimate više lekova nego što je potrebno. Takođe, koristite prirodne kozmetičke proizvode, na biljnoj bazi. U prodaju se sve više mogu naći razni kozmetički preparati koji se prave od prirodnih sastojaka.

Izbegavajte upotrebu osveživača prostorija, jer su jako štetni. Umesto njih preporučuje se da koristite eterična ulja raznih mirisa, koja isto tako mogu efikasno osvežiti vaš dom. Prostor u kome živite ukrasite biljkama koje pročišćavaju vazduh. Postoji veliki broj takvih biljaka, efikasne su i lepo izgledaju, bršljan, zlatna puzavica, filadendron, spatifilum, sanseverija, aglaonema, ukrasna palma.

Pročitajte još: Ko jede šparglu i heljdu imaće mnogo dece i živeće dugo

Ne zaboravite da svakog dana pijete sokove za pročišćavanje organizma, ili da dan započnete čašom tople vode sa limunom.

Postoje i razni čajevi za detoksikaciju organizma, koji su vrlo efikasni, čaj od rastavića ili majčine dušice. Ukoliko ih pijete redovno nakon ručka, vaš organizam će vam biti zahvalan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas