Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕТОКСИКАЦИЈА

ТОКСИНИ су у храни, ваздуху, лековима... Ево како да их ИЗБАЦИМО ИЗ ОРГАНИЗМА

Прочишћавање организма од наталожених отрова и штетних материја кључно је у превенцији здравља

1616627407_Depositphotos_1831395_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Окружени смо токсинима који урнишу наше имуни систем и нарушавају здравље комплетног организма. Токсини су у ваздуху, у загађењима и испарењима, у хемијским средствима које користимо за чишћење куће, препаратима за лепоту, лековима, намирница, па и неорганском воћу и поврћу.

Сваког дана пијте сокове за прочишћавање организма или дан започните чашом топле воде са лимуном

Иако се не можемо спасити свих токсина око нас, кључна ствар је да будемо свесни да смо окружени њима и да морамо примењивати редовне третмане детоксикације организма и избацивања свих нагомиланих токсина у телу. Доносимо вам неколико кључних начина на које можете избацити отрове из свог организма.

Прочитајте још: Решите се запушеног носа помоћу СОДЕ БИКАРБОНЕ

Увек купујте намирнице органског порекла. Иако ове намирнице могу имати нешто већу цену, вреди их купити, за добробит вашег здравља и здравља ваше породице. Пре конзумирања воћа и поврћа, увек их оставите да мало одстоје у води и добро их оперите.

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Потрудите се да избегавате средства за чишћење која садрже велики проценат хемикалија. Уместо хемисјких средстава за чишћење, можете користити соду бикарбону, лимун или разблажену сирћетну киселину.  

 Користите природне козметичке производе, на биљној бази

Никада немојте сами на своју руку бирати лекове и одређивати терапију. Такође немојте да узимате више лекова него што је потребно. Такође, користите природне козметичке производе, на биљној бази. У продају се све више могу наћи разни козметички препарати који се праве од природних састојака.

Избегавајте употребу освеживача просторија, јер су јако штетни. Уместо њих препоручује се да користите етерична уља разних мириса, која исто тако могу ефикасно освежити ваш дом. Простор у коме живите украсите биљкама које прочишћавају ваздух. Постоји велики број таквих биљака, ефикасне су и лепо изгледају, бршљан, златна пузавица, филадендрон, спатифилум, сансеверија, аглаонема, украсна палма.

Прочитајте још: Ко једе шпарглу и хељду имаће много деце и живеће дуго

Не заборавите да сваког дана пијете сокове за прочишћавање организма, или да дан започнете чашом топле воде са лимуном.

Постоје и разни чајеви за детоксикацију организма, који су врло ефикасни, чај од раставића или мајчине душице. Уколико их пијете редовно након ручка, ваш организам ће вам бити захвалан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas